Astăzi 21 Februarie 2019, Joi - Ultima actualizare la ora 11:24
Abonamente

Culinar.md 4 Octombrie 2016, ora: 06:54

Francezii sunt recunoscuţi pentru artă lor culinară. Reuşesc să ne surprindă cu fiecare reţeta, iar cele mai multe specialităţi ale lor includ brânză: fie că e mucegăită, extrem de sărată sau uşor dulce, ocupă tot timpul un loc important la masă. 

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 3 Octombrie 2016, ora: 07:13

Optează pentru o variantă mai uşoară, dar la fel de gustoasă a ardeilor umpluţi cu carne. Iată reţeta noastră de ardei umpluţi cu linte, un preparat delicios!

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 30 Septembrie 2016, ora: 16:13

Foarte multă lume, la nivel mondial, crede că este corect să spele carnea de pui crudă înainte de a o prepara. Este, dimpotrivă, cea mai mare greşeală. 

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 30 Septembrie 2016, ora: 06:59

Pe principiul „cea mai bună legumă e porcul”, această reţeta este ideală pentru răcoarea de afară care anunţă cu încetu sosirea ierni. Află cum se face cea mai bună tocăniţă din carne de porc. 

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 29 Septembrie 2016, ora: 08:09

Prajitura cu mere este asociata mereu cu toamna si iarna, dar poate fi facuta oricand avand in vedere ca merele sunt tot anul.

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 28 Septembrie 2016, ora: 06:58

Dacă ai chef să pregăteşti o prăjitură şi nu ştii cum să îţi faci copiii să mănânce ceva delicios pregătit în casă, îţi recomandăm una dintre cele mai iubite prăjituri ale americanilor, prăjitură cu morcovi. 

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 28 Septembrie 2016, ora: 06:37

Combinaţia dintre zaharuri şi alcool este una foarte nocivă pentru ficat. Vezi de ce ar fi de preferat să nu bei bere cu arome de fructe! 

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 27 Septembrie 2016, ora: 07:43

Laptele de migdale are numeroase beneficii pentru sănătate. Este bogat în calciu şi vitamine şi, spre deosebire de laptele de vacă sau de capra, nu e musai să îl ţii în frigider. 

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 24 Septembrie 2016, ora: 08:52

Gogonelele sunt tomate verzi insuficient maturizate şi sunt folosite în special pentru murături. Există câteva secrete pe care trebuie să le ştii atunci când pui gogonele la murat.  Gogonelele se pot servi că garnitură alături de orice preparat din carne pentru că...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 22 Septembrie 2016, ora: 06:17

Încearcă o reţetă exotică, ce nu trebuie să lipsească de pe masa ta dacă ai invitaţi la cină. Puiul cu ananas este uşor, dietetic şi foarte gustos.

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 20 Septembrie 2016, ora: 08:21

Ce poate fi mai delicios decât o prăjitură făcută rapid şi care nu presupune prea multe ingrediente? Iată o reţeta cu care să îţi îndulceşti familia!  Tendinţele culinare nu mai presupun reţete cât mai greu de făcut, ba dimpotrivă. Tot mai multe...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 19 Septembrie 2016, ora: 06:45

Fructul de cactus, datorită culorilor diverse pe care le are, mai este numit și fructul dragonului. Acest fruct este foarte popular în centrul și sudul Americii, în unele regiuni din Asia precum Taiwan, Vietnam, Thailanda, Filipine. La noi este mai puțin cunoscut și consumat, dar...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 19 Septembrie 2016, ora: 06:22

Supă cremă de rucola pentru pofticioșii de toate vârstele! Gustul său fin o va urca rapid în topul preferințelor culinare ale întregii familii. În plus, este bine venită în sezonul răcelilor pentru că usturoiul ne ajută să menținem sistemul imunitar...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 18 Septembrie 2016, ora: 10:31

Iubitorii vinului au motive de fericire: licoarea ajută creierul, arată cea mai nouă descoperire a cercetătorilor.

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 18 Septembrie 2016, ora: 06:39

Salata cu ton pregătită după reţeta sugerată de readersdigest.ca este delicioasă şi săţioasă, perfectă pentru mesele de prânz sau cină.

( ) Citeşte tot articolul
  6 7 8 9 10  

Opinii & Editoriale 18 Februarie 2019, de Moni Stănilă

O mie de ani cu fața la soare

Scriitorul Nicolae Popa a împlinit la 13 februarie 60 de ani. Editura „Arc” a publicat cu acest prilej o antologie intitulată „O mie de ani cu fața la soare”.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 Februarie 2019, de Dorin Dusciac

Nică cultură!

Redusă la statutul de simplă direcție în cadrul unui minister, cultura și-a pierdut din atractivitatea pe care a avut-o până acum doi-trei ani

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Februarie 2019, de Răzvan Munteanu

Biserica Ortodoxă Ucraineană și campaniile de dezinformare la care este supusă

Decizia luată de către Patriarhia de la Constantinopol de a oferi autocefalie Bisericii Ortodoxe Ucrainene (BOU) mai creează tensiuni pe axa Kiev-Moscova, acolo unde Ucraina acuză Federația Rusă pentru orchestrarea unei întregi campanii de dezinformare, desfășurată în special pe trei mari...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Februarie 2019, de Răzvan Munteanu

Criza din Venezuela și interesele Federației Ruse

America Latină este zbuciumată de protestele din Venezuela, țară care, deși deține cele mai mari rezerve naturale de pe continentul sud-american, se află în colaps economic, iar legitimitatea președintelui Nicolas Maduro este puternic zdruncinată de protestele stradale.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Februarie 2019, de Dan Nicu

Alegeri parlamentare sau locale? Nici candidaţii nu ştiu!

Faptul că, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, candidaţii pe circumscripţii vorbesc doar despre rezolvarea problemelor locale: drumuri, canalizare, parcuri, curți, utilităţi etc. este la fel de ironic, cât e şi firea lucrurilor.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Februarie 2019, de Moni Stănilă

Credincios sau religios?

Niciodată nu m-a mulțumit această separare între omul credincios, cel care crede, și omul religios, cel care are și o viață cultică.

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 Februarie 2019, de Constantin Tănase

Încă n-am câştigat bătălia decisivă…

Primul număr al ziarului TIMPUL a apărut într-o zi de vineri, la 14 septembrie 2001. Cred că vă amintiţi atmosfera acelor zile.

() Citeşte tot articolul

Cele mai noi articole Timpul.md


Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)