Astăzi 20 Februarie 2019, Miercuri - Ultima actualizare la 19 Februarie 2019
Abonamente

Culinar.md 12 August 2016, ora: 07:56

Salatele reprezintă mai mult decât verdeţuri şi legume amestecate cu un dressing. Ele pot deschide apetitul, pot întregi o masă sau, de cele mai multe ori, pot deveni o masă în sine.

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 11 August 2016, ora: 07:58

Spaghete carbonara, reteta originala, sunt niste paste simple, foarte populare in randul iubitorilor de paste si au la bazaspaghete, pancetta, parmezan si galbenus de ou. Cu timpul au aparut mai multe variante, care de care mai apetisante, cu smantana, cu legume, cu diverse branzeturi, cea mai...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 7 August 2016, ora: 14:17

Convenţia spune că vinurile albe şi rose se servesc reci, iar cele roşii se servesc la „temperatura camerei“. Situaţia este însă mai complicată şi sunt câteva reguli ce trebuie urmate pentru a simţi cel mai bine aromele şi celelalte elemente gustative ale vinului.

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 6 August 2016, ora: 08:53

Pe căldurile astea,  avem nevoie de mai multă hidratare, dar nici nu prea putem mânca mare lucru, o reţeta de limonadă este mai mult decât binevenită. Nu doar că ne răcoreşte şi ne hidratează, dar e şi tonică, o adevărată binefacere. Reţeta de limonadă pe care o...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 18 Iulie 2016, ora: 09:00

Pe căldurile de acum cu toții vrem la prânz sau la cină o mâncare de vară ușoară, gustoasă, care să poată fi preparată repede. Acest fel pe care vi-l prezint astăzi este o rețetă de familie, care îmi amintește mult de copilărie și de vacanțele de vară. Se poate...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 17 Iulie 2016, ora: 09:18

Ingrediente: Aluat: 250 g făină albă, 230 g unt (82% grăsime), 10 linguri apă rece Umplutură: 550 g vişine curăţate (aveţi nevoie de aprox. 700 g vişine cu sâmburi), 150 g zahăr, 20 g amidon, 1/2 linguriţă scorţişoară.

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 17 Iulie 2016, ora: 08:15

Simbolurile heraldice ale călărășenilor erau cândva peștele și snopul de grâu. Așezate împreună pe același scut. La Muzeul Dunării de Jos, privind mulajul unui astfel de scut, aveam să-mi amintesc că, nu demult – să fie doar vreo câțiva ani de-atunci...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 16 Iulie 2016, ora: 14:06

S-a instalat căldura, de aceea trebuie să ne gândim la băuturi răcoritoare de vară. Acestea pot fi preparate în casă, astfel poţi transforma fructele dulci într-un cocktail delicios, rece şi plin de culoare. TIMPUL îţi arată care sunt cele mai bune băuturi...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 16 Iulie 2016, ora: 08:23

Este o rețetă simplă, delicioasă. Te lasă fără cuvinte… doar taci și-nghiți!

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 15 Iulie 2016, ora: 09:21

Vinul rozé este unul care are o culoare roz, mai mult sau mai puțin intensă, în funcție de varietatea de struguri și de metoda în care se produce. Există falsa impresie că un vin rozé ar fi produsul asamblajului dintre un vin alb cu un vin roşu sau că ar fi,...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 10 Iulie 2016, ora: 08:15

Un savant din Singapore a găsit soluţia pentru a face o pâine care este, în acelaşi timp, gustoasă, sănătoasă şi bună pentru siluetă. În plus, are şi o culoare foarte la modă – este mov, scrie Terra Femina.

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 10 Iulie 2016, ora: 07:38

Un lucru este sigur: cafeaua este la fel de delicioasă şi când este servită rece, în special în zilele toride de vară, cu cuburi de gheaţă şi aromă proaspătă. Iată trei reţete delicioase de cafea rece care să-ţi destindă dimineţile de vară!

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 19 Iunie 2016, ora: 13:06

În grădini deja au apărut păstăile. Ecologice, sănătoase și totodată reprezintă o sursă delicioasă de vitamine şi proteine, nu conţine multe grăsimi și este ieftină. Vă invităm să pregătiți un aperitiv aromat din păstăi și usturoi.

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 4 Iunie 2016, ora: 08:18

Organizaţi o petrecere, vă invitaţi prietenii la un pahar de vorbă sau poate vreţi să pregătiţi un desert simpatic pentru cei mici… Dacă da, încercaţi aceste mini-tare dulci-acrişoare!

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 27 Mai 2016, ora: 05:16

Îți propunem să îți diversifici meniul, preparând o salată turcească cu roșie și o salată din fructe.

( ) Citeşte tot articolul
  6 7 8 9 10  

Opinii & Editoriale 18 Februarie 2019, de Moni Stănilă

O mie de ani cu fața la soare

Scriitorul Nicolae Popa a împlinit la 13 februarie 60 de ani. Editura „Arc” a publicat cu acest prilej o antologie intitulată „O mie de ani cu fața la soare”.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 Februarie 2019, de Dorin Dusciac

Nică cultură!

Redusă la statutul de simplă direcție în cadrul unui minister, cultura și-a pierdut din atractivitatea pe care a avut-o până acum doi-trei ani

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Februarie 2019, de Răzvan Munteanu

Biserica Ortodoxă Ucraineană și campaniile de dezinformare la care este supusă

Decizia luată de către Patriarhia de la Constantinopol de a oferi autocefalie Bisericii Ortodoxe Ucrainene (BOU) mai creează tensiuni pe axa Kiev-Moscova, acolo unde Ucraina acuză Federația Rusă pentru orchestrarea unei întregi campanii de dezinformare, desfășurată în special pe trei mari...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Februarie 2019, de Răzvan Munteanu

Criza din Venezuela și interesele Federației Ruse

America Latină este zbuciumată de protestele din Venezuela, țară care, deși deține cele mai mari rezerve naturale de pe continentul sud-american, se află în colaps economic, iar legitimitatea președintelui Nicolas Maduro este puternic zdruncinată de protestele stradale.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Februarie 2019, de Dan Nicu

Alegeri parlamentare sau locale? Nici candidaţii nu ştiu!

Faptul că, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, candidaţii pe circumscripţii vorbesc doar despre rezolvarea problemelor locale: drumuri, canalizare, parcuri, curți, utilităţi etc. este la fel de ironic, cât e şi firea lucrurilor.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Februarie 2019, de Moni Stănilă

Credincios sau religios?

Niciodată nu m-a mulțumit această separare între omul credincios, cel care crede, și omul religios, cel care are și o viață cultică.

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 Februarie 2019, de Constantin Tănase

Încă n-am câştigat bătălia decisivă…

Primul număr al ziarului TIMPUL a apărut într-o zi de vineri, la 14 septembrie 2001. Cred că vă amintiţi atmosfera acelor zile.

() Citeşte tot articolul

Cele mai noi articole Timpul.md


Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)