Astăzi 16 Ianuarie 2019, Miercuri - Ultima actualizare la 15 Ianuarie 2019
Abonamente

IT&C 10 Iunie 2015, ora: 06:50

Despre televiziunea digitală terestră se vorbește de aproape 9 ani. Demnitarii, și foștii, și actualii, s-au lăudat în tot felul că după 16 iunie 2015 va fi introdusă televiziunea digitală pe tot teritoriul țării.  

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 3 Iunie 2015, ora: 11:33

Utilizatorii de internet din România pot folosi diacritice în numele noi de domenii '.ro', începând din 3 iunie, după ce administratorul acestor pagini, Romanian Top Level Domain /ROTLD/, a implementat, în noaptea de 2 spre 3 iunie, o nouă versiune software privind...

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 28 Mai 2015, ora: 11:39

Institutul Naţional de Cercetare şi dezvoltare în Informatică (ICI), administratorul sistemului de înregistrare a numelor de domenii de internet .ro, a anunţat pe pagina proprie că începând de marţi, 2 iunie 2015, ora 23, se va instala o nouă versiune software...

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 13 Mai 2015, ora: 14:43

Facebook a anunțat că, începând din 13 mai, nouă mari ziare, printre care 'The New York Times' și 'The Guardian', vor publica conținuturi ale paginilor lor direct pe rețeaua socială, astfel încât utilizatorul nu va fi nevoit să iasă de pe această pagină pentru a...

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 12 Mai 2015, ora: 17:13 de Lia Ciutac

Statistica din anul 2013 spune că 97% dintre studenții învățământului mediu de specialitate în domeniul IT sunt bărbați. 

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 10 Aprilie 2015, ora: 07:51 de Ana Gherciu

În premieră pentru Republica Moldova, pe piața online a fost lansată o aplicație mobilă prin care sunt promovate atracțiile turistice din țară în limba engleză. 

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 3 Aprilie 2015, ora: 12:47

Primul apel realizat de pe un telefon mobil împlinește vineri 42 de ani. Martin Cooper l-a apelat la 3 aprilie 1973, de pe o stradă din New York, pe cel mai mare rival al său din sector, Joel Engel de la Bell Labs. 'Punem pariu că nu știi de unde te sun?', a spus Cooper, care se afla...

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 2 Martie 2015, ora: 13:00

Destinul şi soarta fiecărui om pe Pământ sunt determinate de anumite întâmplări, evenimente şi, desigur, oameni care îşi lasă amprenta asupra vieţii. 

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 15 Februarie 2015, ora: 13:25

Un grup multinațional de hackeri au furat aproximativ un miliard de dolari de la un număr de până la 100 de instituiții financiare din întreaga lume în decurs de doi ani, a anunțat sâmbătă compania rusească de securitate informatică Kaspersky Lab, transmite Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 28 Ianuarie 2015, ora: 15:49

Echipa României, compusă din elevii Răzvan Haș și Claudiu Ion, de la Colegiul Național de Informatică ''Tudor Vianu'', și Călin Baciu de la Colegiul Național ''I.L. Caragiale'', a obținut Premiul Special de Creație și Medalia de aur la Concursul Internațional de Robotică care...

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 20 Ianuarie 2015, ora: 09:08

Blackphone, despre care producătorii săi spun că este cel mai sigur smartphone din lume, este disponibil în România. Terminalul a fost adus pe piaţa locală de distribuitorul Ingram Micro. Preţul recomandat este de 600 de euro.

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 18 Ianuarie 2015, ora: 14:28

Mulți utilizatori se confruntă cu probleme legate de viteza browser-ului, iar mai jos avem câteva soluții eficiente pentru situațiile când Google Chrome se mișcă greu, scrie playtech.ro. 

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 14 Ianuarie 2015, ora: 16:10

Google a confirmat printr-un anunţ oficial cele apărute pe surse săptămâna această despre aplicaţia Translate care primeşte un "mod conversaţie" ce reprezintă un prim pas către o traducere audio instantanee a unei discuţii.

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 13 Decembrie 2014, ora: 12:54

Google a anunţat vineri că va transfera toţi inginerii din Rusia, refuzând să ofere vreo explicaţie.

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 19 Noiembrie 2014, ora: 10:05 de Ana Gherciu

Dacă acum 20 de ani, pentru Moldova, domeniul IT părea mai aproape de filmele SF, atunci în prezent tot mai mulți tineri aleg să se specializeze și să facă carieră în IT, aici, acasă. 

( ) Citeşte tot articolul
  6 7 8 9 10  

Opinii & Editoriale 15 Ianuarie 2019, de Moni Stănilă

Zgomotul lucrurilor în cădere

Dacă tot mi-a plăcut în mod deosebit „Forma ruinelor” semnată de Juan Gabriel Vasquez, am comandat repede și „Zgomotul lucrurilor în cădere”, primul volum tradus în limba română al autorului.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 3 Ianuarie 2019, de Răzvan Munteanu

Americanii se retrag din Siria. Care sunt implicațiile?

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat în această săptămână că țara sa va retrage soldații americani, aflați pe frontul din Siria. Cei peste 2000 de soldați vor urma să părăsească statul arab în următoarele două luni, ca urmare a unei decizii care a uimit majoritatea...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 2 Ianuarie 2019, de Moni Stănilă

Să închidem ochii ca să vedem

Suntem în pragul Nașterii Domnului. Zi de adevărată bucurie duhovnicească. O zi în care apar, cum am mai spus, zorii mântuirii noastre.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 29 Decembrie 2018, de Constantin Tănase

Povara prosoapelor noastre

Când spre sfârșitul deceniului trecut idolii sacrosancți ai comunismului începuseră a se prăbuși unul după altul, nici nu ne dădusem seama că locul lor va fi repede ocupat de alți idoli.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 20 Decembrie 2018, de Moni Stănilă

O sută de ani de la miracolul istoriei

În 1916, când România intra în război, nu putea cere Basarabia pentru că Rusia făcea parte din forțele Antantei.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Decembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Populism, fake news și război hibrid

Paradigma războiului modern s-a transformat foarte mult, iar evenimentele recente din Ucraina au arătat că elementele de natură nonmilitară sunt la fel de importante și mult mai des utilizate, decât acțiunile militare clasice.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Decembrie 2018, de Moni Stănilă

1 decembrie la Uniunea Scriitorilor

Cred că modul în care s-a sărbătorit Centenarul la Uniunea Scriitorilor din Moldova a fost unul din cele mai emoționante momente. Sincer, fără discursuri goale, perfect pentru importanța zilei.

() Citeşte tot articolul

Cele mai noi articole Timpul.md


Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)