Astăzi 22 Februarie 2019, Vineri - Ultima actualizare la 21 Februarie 2019
Abonamente

IT&C 22 Ianuarie 2016, ora: 17:56

Populația chineză de internauți - de departe cea mai mare din lume - a crescut și mai multe anul trecut, apropiindu-se de 700 de milioane de persoane, au anunțat vineri autoritățile, o cifră de peste două ori mai mare decât populația SUA.

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 20 Ianuarie 2016, ora: 08:36

Parolele cele mai previzibile de pe internet, de genul „1-2-3-4-5-6”, nu s-au schimbat la nivel mondial din 2011, în pofida frecventelor avertismente referitoare la riscurile de piratare a conturilor de poștă electronică sau bancare, relevă un studiu publicat marți în...

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 19 Ianuarie 2016, ora: 15:26

Milioane de utilizatori ai Twitter au întâmpinat dificultăți marți dimineață în accesarea rețelei sociale în multe țări, fără ca acest serviciu să furnizeze explicații până acum, scrie agenția France Presse.

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 19 Ianuarie 2016, ora: 08:58

Facebook Inc. a lansat luni o campanie la nivel european împotriva postărilor extremiste pe social media, după ce politicieni germani în special au exprimat preocupări asupra creșterii comentariilor xenofobe legate de un influx record de refugiați, relatează Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 19 Ianuarie 2016, ora: 08:47

Fixstars, un producător japonez cunoscut mai mult în piaţa locală, se poate lăuda cu cel mai încăpător SSD din lume, cu o capacitate de 13TB.

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 14 Ianuarie 2016, ora: 19:11

Peste 4 miliarde de persoane nu au acces la internet pe glob, un "decalaj digital" existent în timp ce țările bogate beneficiază în cea mai mare măsură de noile tehnologii, asigură Banca Mondială.

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 14 Ianuarie 2016, ora: 11:14

Robo-jurnaliști, telefoane mobile inteligente care se pot plia și pot funcționa sub apă, evoluția "războiului" dintre creatorii de conținut online și programele pentru blocarea reclamelor pe site-uri sau direcția spre care se îndreaptă social-media reprezintă doar o...

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 29 Decembrie 2015, ora: 14:00

Anul 2015 a adus numeroase invenții și inovații tehnologice, majoritatea salutate pentru capacitatea lor de a ajuta oamenii și de a spori arsenalul de instrumente ale științei, în timp ce altele au fost apreciate fie și doar pentru că au reușit să smulgă un zâmbet.

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 23 Decembrie 2015, ora: 14:20

Compania americană de IT Google pregătește dezvoltarea unui proiect de aplicație de mesagerie inteligentă care să concureze cu serviciul similar al Facebook, relatează The Wall Street Journal, citat de portalul theverge.com.

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 19 Decembrie 2015, ora: 15:54

O tehnică de „editare” a genomului uman care permite modificarea ADN-ului uman a fost onorată, joi, de revista 'Science', ca invenție a anului 2015.

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 16 Decembrie 2015, ora: 11:54

Guvernul Germaniei a anunţat că a reuşit să ajungă la o înţelegere cu Facebook, Twitter şi Google în privinţa eliminării în cel mult 24 de ore a postărilor cu tentă rasistă de pe reţelele de socializare ale celor trei companii.

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 11 Decembrie 2015, ora: 16:31

Roverul marțian Curiosity a început să studieze dunele de nisip la poalele muntelui Sharp din craterul Gale pe Marte. 

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 11 Decembrie 2015, ora: 16:21

Piaţa serviciilor de comunicații electronice a înregistrat o creştere de 3 la sută, în nouă luni 2015 față de aceeași perioadă a anului precedent, și a atins cifra de 5 miliarde 245 milioane de lei, pe fondul unei majorări a veniturilor pe toate segmentele pieței.

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 4 Decembrie 2015, ora: 19:20

Raspberry Pi a anunțat lansarea modelului Zero, computerul care va costa 5 dolari. Deși este mult mai mic decât modelul B, cel mai popular al producătorului, este cu 40 până la 60 la sută mai rapid.

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 23 Noiembrie 2015, ora: 14:38

Grupul Anonymous a atacat 20.000 de conturi pe Twitter care aparțin Statului Islamic (SI), după ce, la începutul săptămânii trecute, a spart 5.500 de conturi de media sociale ca urmare a războiului declarat organizației teroriste de către hackeri, potrivit unui anunț publicat...

( ) Citeşte tot articolul
  6 7 8 9 10  

Opinii & Editoriale 18 Februarie 2019, de Moni Stănilă

O mie de ani cu fața la soare

Scriitorul Nicolae Popa a împlinit la 13 februarie 60 de ani. Editura „Arc” a publicat cu acest prilej o antologie intitulată „O mie de ani cu fața la soare”.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 Februarie 2019, de Dorin Dusciac

Nică cultură!

Redusă la statutul de simplă direcție în cadrul unui minister, cultura și-a pierdut din atractivitatea pe care a avut-o până acum doi-trei ani

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Februarie 2019, de Răzvan Munteanu

Biserica Ortodoxă Ucraineană și campaniile de dezinformare la care este supusă

Decizia luată de către Patriarhia de la Constantinopol de a oferi autocefalie Bisericii Ortodoxe Ucrainene (BOU) mai creează tensiuni pe axa Kiev-Moscova, acolo unde Ucraina acuză Federația Rusă pentru orchestrarea unei întregi campanii de dezinformare, desfășurată în special pe trei mari...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Februarie 2019, de Răzvan Munteanu

Criza din Venezuela și interesele Federației Ruse

America Latină este zbuciumată de protestele din Venezuela, țară care, deși deține cele mai mari rezerve naturale de pe continentul sud-american, se află în colaps economic, iar legitimitatea președintelui Nicolas Maduro este puternic zdruncinată de protestele stradale.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Februarie 2019, de Dan Nicu

Alegeri parlamentare sau locale? Nici candidaţii nu ştiu!

Faptul că, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, candidaţii pe circumscripţii vorbesc doar despre rezolvarea problemelor locale: drumuri, canalizare, parcuri, curți, utilităţi etc. este la fel de ironic, cât e şi firea lucrurilor.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Februarie 2019, de Moni Stănilă

Credincios sau religios?

Niciodată nu m-a mulțumit această separare între omul credincios, cel care crede, și omul religios, cel care are și o viață cultică.

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 Februarie 2019, de Constantin Tănase

Încă n-am câştigat bătălia decisivă…

Primul număr al ziarului TIMPUL a apărut într-o zi de vineri, la 14 septembrie 2001. Cred că vă amintiţi atmosfera acelor zile.

() Citeşte tot articolul

Cele mai noi articole Timpul.md


Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)