Astăzi 21 Noiembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 13:46
Abonamente

Lumea 5 August 2014, ora: 16:33

"Tunelul Iubirii", o porţiune de cale ferată abandonată situată între oraşele Oţelul Roşu şi Caransebeş, a fost inclus în ediţia de anul acesta a listei "Redescoperă Europa" realizată de Parlamentul European.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 5 August 2014, ora: 10:40

Localnicii din regiunea Gafsa, din sudul Tunisiei, au fost extrem de surprinşi să descopere, în urmă cu puţin timp, un lac apărut în mod misterios într-o zonă deşertică.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 5 August 2014, ora: 09:27

În prezent, pe Pământ trăiesc 7,25 miliarde de oameni, iar numărul acestora este în creștere. La fiecare cinci zile, populația lumii se mărește cu încă aproximativ un milion de persoane.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 27 Iulie 2014, ora: 16:12

Sam van Aken, inginer şi sculptor de la Universitatea Syracuse, SUA, a reuşit să creeze un pom care atunci când rodeşte produce, în acelaşi timp, 40 de soiuri de fructe.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 20 Iulie 2014, ora: 12:31

Ceasul atomic de mare precizie Pharao, construit pentru a nu varia cu mai mult de o secundă în 300 milioane de ani, a fost livrat Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) şi va fi trimis în spaţiu în 2016 la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), potrivit Centre national...

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 19 Iulie 2014, ora: 11:56

Numărul deşeurilor din plastic îl depăşeşte pe cel al larvelor de peşte, în sectorul Dunării dintre Viena şi Bratislava, potrivit estimărilor făcute de către cercetătorii de la Universitatea din Viena, în perioada 2010-2012. Studiul, citat de Comisia Europeană,...

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 8 Iulie 2014, ora: 09:11

O planetă asemănătoare lui Venus, aflată la numai 16 ani lumină distanţă faţă de noi a fost descoperită recent de o echipă de cercetare de la Universitatea South Wales din Marea Britanie. Planeta, numită Gliese 832c, orbitează în jurul unei stele roşii care are...

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 15 Iunie 2014, ora: 10:59

România pământ de aur

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 4 Iunie 2014, ora: 12:03

Peter Menzel şi Faith D’Aluisio au călătorit în jurul lumii cu aparatele foto în mâini cu un singur scop: să afle ce se mănâncă în toate colţurile lumii și cât se cheltuiește pentru achiziționarea mâncării. 

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 4 Iunie 2014, ora: 07:09

Cei de la DM Pranks, o casă de producţie din Statele Unite, au pus la punct un experiment al cărui rezultat a fost de-a dreptul răvăşitor. 

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 22 Mai 2014, ora: 14:54

Conducătorul armatei thailandeze generalul Prayuth Chan-ocha a declarat în direct la televiziune că armata a organizat o lovitură de stat, preluând controlul asupra guvernului. 

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 6 Aprilie 2014, ora: 17:28

Eva Braun, soţia lui Adolf Hitler, ar fi avut origini evreieşti, potrivit unor noi analize ADN efectuate pentru un documentar care va fi difuzat miercuri de postul britanic Channel 4.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 23 Martie 2014, ora: 11:23

Peste 190 de țări aniversează, astazi, 23 martie, 64 de ani de la prima atestare a Zilei Mondiale a Meteorologiei, tema aleasă pentru acest an fiind “Apă și energie, vreme și climă: implicarea tinerilor pentru un viitor sustenabil”.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 2 Martie 2014, ora: 13:03

Un bărbat din California vrea să dea în judecată Mc Donald's cerând despăgubiri de 1,5 milioane de dolari, susţinând că a primit doar un singur şerveţel la meniul comandat.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 25 Februarie 2014, ora: 16:27

Un scriitor rus interzice traducerea cărților sale în ucraineană, iar Jirinovski propune să se interzică turneele artiștilor ucraineni, care au o poziție antirusească, în Rusia.

( ) Citeşte tot articolul
  6 7 8 9 10  

Opinii & Editoriale 20 Noiembrie 2018, de Constantin Tănase

În pragul iernii absolute

 1. Omul trist cade pe gânduri… La Chișinău, timpul parcă n-are anotimpuri: aici toamna a trecut discret, ca o iscoadă: la țară însă n-ai unde fugi de atâta toamnă care plânge seducător cu lacrimi galbene de romanță uitată.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Noiembrie 2018, de Dorin Dusciac

Bizara istorie a „centrului de reprezentare și susținere a concetățenilor” din Italia

Este necesară inițierea unei cauze penale de către justiția locală, care nu permite funcționarea pe teritoriul Italiei a reprezentanțelor partidelor politice înregistrate în alte state.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Noiembrie 2018, de Răzvan Munteanu

NATO pe înțelesul tinerilor. De ce?

Propun să aruncăm de această dată o privire dincolo de Prut, în România, pentru abordarea unui subiect destul de relevant zilelor noastre, și anume: reziliența.

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 14 Noiembrie 2018, de Mihaela Culcinschi

Mika

Abandonată de toată lumea, ea cerșește pe drumuri câte un leu, doi. Când îi surâde norocul, primește și câte o bucată de pâine de la trecătorii miloși, ca să-și potolească foamea.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Noiembrie 2018, de Moni Stănilă

Smerenia – un drum spre pace

M-am gândit să folosesc și astăzi un text din pateric, unul care ne poate ajuta să înțelegem că oricând putem greși. De multe ori drumul spre pace vine tocmai din smerenia de a nu ne grăbi să le știm și să le înțelegem pe toate.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 10 Noiembrie 2018, de Dorin Dusciac

2003

Ei erau tineri și păreau de neînvins. Mulți dintre ei au trecut prin instituții prestigioase de învățământ din străinătate și avuseseră în Occident experiențe profesionale.

() Citeşte tot articolul

Editorial 7 Noiembrie 2018, de Constantin Tănase

Făuritori sau consumatori de istorie?

Se încheie un deceniu de frământări dureroase, decenii în care în spațiul din stânga Prutului s-a constituit statul R. Moldova. Ce este acest stat – copilul din flori al Rusiei postsovietice sau bastardul așa-zisei Mișcări de eliberare națională de la Chișinău din epoca...

() Citeşte tot articolul

Cele mai noi articole Timpul.md


Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)