Astăzi 18 Iulie 2019, Joi - Ultima actualizare la 17 Iulie 2019
Abonamente

Lumea 8 August 2014, ora: 08:51

Un vapor de pescuit din Noua Zeelandă a prins în plasele sale un avion de mici dimensiuni, în care se afla un cadavru. Anunțul a fost făcut de către poliţia locală.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 5 August 2014, ora: 16:33

"Tunelul Iubirii", o porţiune de cale ferată abandonată situată între oraşele Oţelul Roşu şi Caransebeş, a fost inclus în ediţia de anul acesta a listei "Redescoperă Europa" realizată de Parlamentul European.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 5 August 2014, ora: 10:40

Localnicii din regiunea Gafsa, din sudul Tunisiei, au fost extrem de surprinşi să descopere, în urmă cu puţin timp, un lac apărut în mod misterios într-o zonă deşertică.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 5 August 2014, ora: 09:27

În prezent, pe Pământ trăiesc 7,25 miliarde de oameni, iar numărul acestora este în creștere. La fiecare cinci zile, populația lumii se mărește cu încă aproximativ un milion de persoane.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 27 Iulie 2014, ora: 16:12

Sam van Aken, inginer şi sculptor de la Universitatea Syracuse, SUA, a reuşit să creeze un pom care atunci când rodeşte produce, în acelaşi timp, 40 de soiuri de fructe.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 20 Iulie 2014, ora: 12:31

Ceasul atomic de mare precizie Pharao, construit pentru a nu varia cu mai mult de o secundă în 300 milioane de ani, a fost livrat Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) şi va fi trimis în spaţiu în 2016 la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), potrivit Centre national...

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 19 Iulie 2014, ora: 11:56

Numărul deşeurilor din plastic îl depăşeşte pe cel al larvelor de peşte, în sectorul Dunării dintre Viena şi Bratislava, potrivit estimărilor făcute de către cercetătorii de la Universitatea din Viena, în perioada 2010-2012. Studiul, citat de Comisia Europeană,...

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 8 Iulie 2014, ora: 09:11

O planetă asemănătoare lui Venus, aflată la numai 16 ani lumină distanţă faţă de noi a fost descoperită recent de o echipă de cercetare de la Universitatea South Wales din Marea Britanie. Planeta, numită Gliese 832c, orbitează în jurul unei stele roşii care are...

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 15 Iunie 2014, ora: 10:59

România pământ de aur

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 4 Iunie 2014, ora: 12:03

Peter Menzel şi Faith D’Aluisio au călătorit în jurul lumii cu aparatele foto în mâini cu un singur scop: să afle ce se mănâncă în toate colţurile lumii și cât se cheltuiește pentru achiziționarea mâncării. 

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 4 Iunie 2014, ora: 07:09

Cei de la DM Pranks, o casă de producţie din Statele Unite, au pus la punct un experiment al cărui rezultat a fost de-a dreptul răvăşitor. 

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 22 Mai 2014, ora: 14:54

Conducătorul armatei thailandeze generalul Prayuth Chan-ocha a declarat în direct la televiziune că armata a organizat o lovitură de stat, preluând controlul asupra guvernului. 

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 6 Aprilie 2014, ora: 17:28

Eva Braun, soţia lui Adolf Hitler, ar fi avut origini evreieşti, potrivit unor noi analize ADN efectuate pentru un documentar care va fi difuzat miercuri de postul britanic Channel 4.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 23 Martie 2014, ora: 11:23

Peste 190 de țări aniversează, astazi, 23 martie, 64 de ani de la prima atestare a Zilei Mondiale a Meteorologiei, tema aleasă pentru acest an fiind “Apă și energie, vreme și climă: implicarea tinerilor pentru un viitor sustenabil”.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 2 Martie 2014, ora: 13:03

Un bărbat din California vrea să dea în judecată Mc Donald's cerând despăgubiri de 1,5 milioane de dolari, susţinând că a primit doar un singur şerveţel la meniul comandat.

( ) Citeşte tot articolul
  6 7 8 9 10  

Opinii & Editoriale 17 Iulie 2019, de Silviu Tănase

Tancurile lui Dodon și neutralitatea

Săptămâna trecută, premierul Filip și Secretarul General NATO au semnat un acord privind deschiderea unui oficiu NATO la Chișinău. Biroul NATO va fi unul mic format din doar patru persoane civile care vor încerca să mențină o colaborare între RM și Organizația Tratatului Atlanticului de...

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Iulie 2019, de George Damian

Bilingvismul ca armată de ocupaţie

Au apărut ceva discuţii pe blogurile de la Chişinău cu referire la fenomenul bilingvismului din Republica Moldova. Un subiect cu potenţial exploziv, mai ales când e vorba de păreri necugetate sau mult prea pripit aruncate în spaţiul public. Până acum, dezbaterea a rămas în cadre...

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 12 Iulie 2019, de Constantin Tănase

Cine l-a născut pe Dodon și de ce nu a murit Voronin?

Moldovenii, la toamnă, vor fi puși în fața aceleiași dileme: cu cine votează?

() Citeşte tot articolul

Atitudini 10 Iulie 2019, de Moni Stănilă

Moldova – proiect imposibil

Regretatul jurnalist Andrei Gheorghe ne-a dat – mie și soțului – o importantă lecție care să ne ajute în scris. Atât ca jurnaliști, cât și ca scriitori. Azi o voi da mai departe, tocmai din cauză că o voi încălca parțial.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 9 Iulie 2019, de Opinia Cititorului

Am trăit 17 ani de surghiun…

Sunt una din cele 22.650 de victime ale regimului comunist-stalinist de ocupaţie din anii 1940-1944, trimisă cu primul val de deportări din 13 iunie 1941 în regiunea Tomsk a Siberiei, unde am suferit foame groaznică, frig nemilos, chinuri nemaipomenite, înjosiri de neimaginat timp de 17 ani de surghiun.

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Iulie 2019, de Constantin Tănase

Grigori Marakuța: Tricolorul e aceeași svastică!

După festivitățile prilejuite de jubileul de 10 ani ai RMN, la Tiraspol a avut loc o întâlnire a lui Grigori Marakuța, președintele Sovietului Suprem, cu delegația Dumei de Stat din Rusia, în frunte cu locțiitorul președintelui Comitetului Dumei de Stat pentru CSI și relațiile cu...

() Citeşte tot articolul

Atitudini 6 Iulie 2019, de Marcela Țușcă

Ce fel de stat de drept poți construi cu cineva care consideră că URSS a eliberat?

 Cunoașteți și dvs toată propaganda asta în R. Moldova care spune că nu contează că ești pro-roman sau pro-rus, nu contează că a fost ocupație sau eliberare, ce atâtea discuții despre identitate și limba și istorie… Oamini s’ şim.

() Citeşte tot articolul

Cele mai noi articole Timpul.md


Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)