Astăzi 23 Februarie 2019, Sâmbătă - Ultima actualizare la 22 Februarie 2019
Abonamente

Lumea 5 August 2014, ora: 16:33

"Tunelul Iubirii", o porţiune de cale ferată abandonată situată între oraşele Oţelul Roşu şi Caransebeş, a fost inclus în ediţia de anul acesta a listei "Redescoperă Europa" realizată de Parlamentul European.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 5 August 2014, ora: 10:40

Localnicii din regiunea Gafsa, din sudul Tunisiei, au fost extrem de surprinşi să descopere, în urmă cu puţin timp, un lac apărut în mod misterios într-o zonă deşertică.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 5 August 2014, ora: 09:27

În prezent, pe Pământ trăiesc 7,25 miliarde de oameni, iar numărul acestora este în creștere. La fiecare cinci zile, populația lumii se mărește cu încă aproximativ un milion de persoane.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 27 Iulie 2014, ora: 16:12

Sam van Aken, inginer şi sculptor de la Universitatea Syracuse, SUA, a reuşit să creeze un pom care atunci când rodeşte produce, în acelaşi timp, 40 de soiuri de fructe.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 20 Iulie 2014, ora: 12:31

Ceasul atomic de mare precizie Pharao, construit pentru a nu varia cu mai mult de o secundă în 300 milioane de ani, a fost livrat Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) şi va fi trimis în spaţiu în 2016 la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), potrivit Centre national...

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 19 Iulie 2014, ora: 11:56

Numărul deşeurilor din plastic îl depăşeşte pe cel al larvelor de peşte, în sectorul Dunării dintre Viena şi Bratislava, potrivit estimărilor făcute de către cercetătorii de la Universitatea din Viena, în perioada 2010-2012. Studiul, citat de Comisia Europeană,...

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 8 Iulie 2014, ora: 09:11

O planetă asemănătoare lui Venus, aflată la numai 16 ani lumină distanţă faţă de noi a fost descoperită recent de o echipă de cercetare de la Universitatea South Wales din Marea Britanie. Planeta, numită Gliese 832c, orbitează în jurul unei stele roşii care are...

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 15 Iunie 2014, ora: 10:59

România pământ de aur

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 4 Iunie 2014, ora: 12:03

Peter Menzel şi Faith D’Aluisio au călătorit în jurul lumii cu aparatele foto în mâini cu un singur scop: să afle ce se mănâncă în toate colţurile lumii și cât se cheltuiește pentru achiziționarea mâncării. 

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 4 Iunie 2014, ora: 07:09

Cei de la DM Pranks, o casă de producţie din Statele Unite, au pus la punct un experiment al cărui rezultat a fost de-a dreptul răvăşitor. 

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 22 Mai 2014, ora: 14:54

Conducătorul armatei thailandeze generalul Prayuth Chan-ocha a declarat în direct la televiziune că armata a organizat o lovitură de stat, preluând controlul asupra guvernului. 

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 6 Aprilie 2014, ora: 17:28

Eva Braun, soţia lui Adolf Hitler, ar fi avut origini evreieşti, potrivit unor noi analize ADN efectuate pentru un documentar care va fi difuzat miercuri de postul britanic Channel 4.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 23 Martie 2014, ora: 11:23

Peste 190 de țări aniversează, astazi, 23 martie, 64 de ani de la prima atestare a Zilei Mondiale a Meteorologiei, tema aleasă pentru acest an fiind “Apă și energie, vreme și climă: implicarea tinerilor pentru un viitor sustenabil”.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 2 Martie 2014, ora: 13:03

Un bărbat din California vrea să dea în judecată Mc Donald's cerând despăgubiri de 1,5 milioane de dolari, susţinând că a primit doar un singur şerveţel la meniul comandat.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 25 Februarie 2014, ora: 16:27

Un scriitor rus interzice traducerea cărților sale în ucraineană, iar Jirinovski propune să se interzică turneele artiștilor ucraineni, care au o poziție antirusească, în Rusia.

( ) Citeşte tot articolul
  6 7 8 9 10  

Opinii & Editoriale 18 Februarie 2019, de Moni Stănilă

O mie de ani cu fața la soare

Scriitorul Nicolae Popa a împlinit la 13 februarie 60 de ani. Editura „Arc” a publicat cu acest prilej o antologie intitulată „O mie de ani cu fața la soare”.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 Februarie 2019, de Dorin Dusciac

Nică cultură!

Redusă la statutul de simplă direcție în cadrul unui minister, cultura și-a pierdut din atractivitatea pe care a avut-o până acum doi-trei ani

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Februarie 2019, de Răzvan Munteanu

Biserica Ortodoxă Ucraineană și campaniile de dezinformare la care este supusă

Decizia luată de către Patriarhia de la Constantinopol de a oferi autocefalie Bisericii Ortodoxe Ucrainene (BOU) mai creează tensiuni pe axa Kiev-Moscova, acolo unde Ucraina acuză Federația Rusă pentru orchestrarea unei întregi campanii de dezinformare, desfășurată în special pe trei mari...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Februarie 2019, de Răzvan Munteanu

Criza din Venezuela și interesele Federației Ruse

America Latină este zbuciumată de protestele din Venezuela, țară care, deși deține cele mai mari rezerve naturale de pe continentul sud-american, se află în colaps economic, iar legitimitatea președintelui Nicolas Maduro este puternic zdruncinată de protestele stradale.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Februarie 2019, de Dan Nicu

Alegeri parlamentare sau locale? Nici candidaţii nu ştiu!

Faptul că, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, candidaţii pe circumscripţii vorbesc doar despre rezolvarea problemelor locale: drumuri, canalizare, parcuri, curți, utilităţi etc. este la fel de ironic, cât e şi firea lucrurilor.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Februarie 2019, de Moni Stănilă

Credincios sau religios?

Niciodată nu m-a mulțumit această separare între omul credincios, cel care crede, și omul religios, cel care are și o viață cultică.

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 Februarie 2019, de Constantin Tănase

Încă n-am câştigat bătălia decisivă…

Primul număr al ziarului TIMPUL a apărut într-o zi de vineri, la 14 septembrie 2001. Cred că vă amintiţi atmosfera acelor zile.

() Citeşte tot articolul

Cele mai noi articole Timpul.md


Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)