Astăzi 22 Iulie 2019, Luni - Ultima actualizare la 21 Iulie 2019
Abonamente

Opinii & Editoriale 3 Decembrie 2018, ora: 09:26 de Dan Nicu

Acum, câteva săptămâni, vorbeam despre pericolul ce planează asupra regiunilor de coastă ale Mării Azov, controlate de Ucraina şi Rusia, care pot deveni un teatru al agresiunii militare ruseşti împotriva Kievului.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 1 Decembrie 2018, ora: 08:01 de Dorin Dusciac

Pentru marea majoritate a emigranților originari de pe ambele maluri ale Prutului, principiul „două state, o singură diasporă” este o realitate în viața de fiecare zi

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 29 Noiembrie 2018, ora: 07:28 de Moni Stănilă

De ani de zile de când scriu aici, nu îmi amintesc să fi abordat vreodată serios câteva teme care, în ochii altora, par extrem de serioase.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 26 Noiembrie 2018, ora: 07:40 de Moni Stănilă

Pe data de 10 noiembrie mă aflam în Istanbul, în drum spre Târgul de carte. La ora nouă dimineața, Istanbulul, care are tot atâția locuitori câți cetățeni are România, a paralizat brusc. Mașinile au înțepenit pe stradă, oamenii s-au oprit din mers.

( ) Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 26 Noiembrie 2018, ora: 07:14 de Mihaela Culcinschi

Ninsoarea cade domol peste orașul Chișinău. Fulgi mici și denși se așază pentru prima oară în acest an peste casele demult dărâmate ale orașului. Intrăm în iarnă, iar drumurile și blocurile rămân aceleaşi.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Noiembrie 2018, ora: 08:44 de Dorin Dusciac

Obsedat de propria sa imagine și promovând cu asiduitate ideea kaghebistă a unei „Moldove, ca o punte între Est și Vest”, Dodon se încadrează perfect în rolul său de caraghios provincial, ajuns la curtea celor mari

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 23 Noiembrie 2018, ora: 00:13 de Moni Stănilă

Când trăiești într-o formă sau alta în lumea literelor, cititul devine o necesitate. Pentru că trebuie să fii la curent cu ce se mai scrie. Iar uneori aceste lecturi, pe de o parte, din pricina cantității lor, pe de alta, din pricina ochiului critic, te epuizează și...

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 21 Noiembrie 2018, ora: 14:00 de Moni Stănilă

Există o vorbă românească: „Ce are de-a face căciula cu prefectura”, care i se potrivește ca o mănușă lui Igor Dodon. Săptămâna aceasta la un post de televiziune privat, care reflectă doar „realizările” socialiștilor, Igor Dodon a dat un interviu...

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 20 Noiembrie 2018, ora: 07:27 de Constantin Tănase

 1. Omul trist cade pe gânduri… La Chișinău, timpul parcă n-are anotimpuri: aici toamna a trecut discret, ca o iscoadă: la țară însă n-ai unde fugi de atâta toamnă care plânge seducător cu lacrimi galbene de romanță uitată.

( ) Citeşte tot articolul

Editorial 19 Noiembrie 2018, ora: 18:44 de Dorin Dusciac

Este necesară inițierea unei cauze penale de către justiția locală, care nu permite funcționarea pe teritoriul Italiei a reprezentanțelor partidelor politice înregistrate în alte state.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Noiembrie 2018, ora: 16:43 de Moni Stănilă

Am avut șansa de a vizita zilele acestea Patriarhia Ecumenică. Nu am făcut-o ca replică a scandalului pornit de Biserica Rusă, ci, pur și simplu, pentru că am avut ocazia să ajung acolo.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Noiembrie 2018, ora: 16:38 de Moni Stănilă

Literatura tânără din R. Moldova se află, prin concursul unor oameni și al unor instituții, într-o formă excelentă. Pentru o țară mică, numărul scriitorilor tineri e în creștere.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Noiembrie 2018, ora: 10:49 de Răzvan Munteanu

Propun să aruncăm de această dată o privire dincolo de Prut, în România, pentru abordarea unui subiect destul de relevant zilelor noastre, și anume: reziliența.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Noiembrie 2018, ora: 07:10 de Moni Stănilă

Miercuri, pentru cei care țin calendarul pe stil nou, începe Postul Crăciunului. Nu știu cum simte fiecare dintre voi un astfel de moment, dar pe mine mă bucură de fiecare dată. Pentru că postul e și un prilej de adunare sufletească, de atenție, de pregătire pentru...

( ) Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 14 Noiembrie 2018, ora: 08:00 de Mihaela Culcinschi

Abandonată de toată lumea, ea cerșește pe drumuri câte un leu, doi. Când îi surâde norocul, primește și câte o bucată de pâine de la trecătorii miloși, ca să-și potolească foamea.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)