Astăzi 27 Mai 2019, Luni - Ultima actualizare la ora 21:00
Abonamente

Opinii & Editoriale 25 Aprilie 2019, ora: 09:02 de Moni Stănilă

Așa se numește Antologia de limericks, publicată de Editura Art în 2017, coordonată de poetul V. Leac, care a publicat un grupaj amuzant în acest volum. Pentru cei care nu știu ce sunt limerick-urile voi preciza că este o specie de poezie cu formă fixă, din cinci versuri,...

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Aprilie 2019, ora: 08:40 de Răzvan Munteanu

Titlul este unul metaforic, în primul rând, pentru că statul nord-african nu a cunoscut deloc stabilitatea după ce fostul dictator Muammar Gaddafi a fost îndepărtat ca urmare a protestelor venite pe fondul Primăverii Arabe.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Aprilie 2019, ora: 08:36 de Constantin Tănase

Ceea ce se întâmplă astăzi în Legislativ îmi amintește de ultimele luni de agonie ale primului parlament, în care am avut și eu onoarea să fiu deputat.

( ) Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 23 Aprilie 2019, ora: 07:46 de Mihaela Culcinschi

„N-a fost plăcut sinistrul joc Când la Paris doamna Dreptate Luând bacșiș pe săturate Palatul și l-a pus pe foc.”

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 22 Aprilie 2019, ora: 09:58 de Moni Stănilă

Zilele trecute am văzut o emisiune, n-o să îi dau numele, ca să nu îi fac reclamă, una care îmi plăcea, dar pe care nu o voi mai urmări, în care prezentatorul și invitații își băteau joc de preoți și de diferite ierurgii ale bisericii.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 21 Aprilie 2019, ora: 17:35 de Moni Stănilă

Am mai spus de multe ori care e importanța intrării Domnului în Ierusalim pentru toți cei care trebuie să Îl primească și despre cum ar trebui să Îl întâmpine fiecare dintre noi.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 20 Aprilie 2019, ora: 07:56 de Constantin Tănase

Sâmbătă, C. Starîș, purtătorul de fes și de interes al lui Voronin și al rușilor, a început „Rezonans”-ul cu o informație pe care a citit-o cu o nedisimulată mândrie: săptămâna trecută a vizitat Chișinăul secretarul executiv al CSI, V....

( ) Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 20 Aprilie 2019, ora: 07:55 de Mihaela Culcinschi

El trebuie dus de mânuță, în fiece dimineață, ca orice copil, în drum spre grădiniță. Înainte de a ajunge la doamna educatoare, uneori este cazul să-i arăți din deget, să-i explici că e foarte bine, mai întâi de toate pentru el, să fie cuminte (sau...

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 20 Aprilie 2019, ora: 00:10 de Moni Stănilă

Vă amintiți cu siguranță anii în care Republica Moldova nu avea președinte pentru că aleșii poporului nu se descurcau să facă înțelegerea necesară.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Aprilie 2019, ora: 15:01 de Moni Stănilă

După ce anul trecut la Bacalaureat au fost lacrimi multe și colorate, din pricina textelor alese, anul acesta s-a reînceput plânsul cu prilejul simulărilor pentru același examen.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Aprilie 2019, ora: 15:34 de Moni Stănilă

A trecut deja și Duminica Sfintei Cruci. Practic putem spune că a trecut jumătate din post. Pentru că ne-am obișnuit să spunem postul de patruzeci de zile, fără să ne întrebăm de ce anume acest post are de fapt mai mult de atât.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 17 Aprilie 2019, ora: 08:58 de Moni Stănilă

Parcă nici nu îmi vine să cred cum au evoluat conflictele de limbă de pe acest pământ, numit astăzi Republica Moldova (și înregistrat în ultimul secol sub alte trei denumiri).

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Aprilie 2019, ora: 14:51 de Constantin Tănase

Eu am început să mă tem de țara mea... Pentru că ceea ce se numește azi „țara mea” începe să nu-mi mai aparțină și, din câte înțeleg, nu mai are nevoie de serviciile mele – de scrisul meu, de truda mea, de gândurile mele, în...

( ) Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 16 Aprilie 2019, ora: 08:19 de Mihaela Culcinschi

Un coleg de facultate mi-a spus zilele trecute că sunt exmatriculată. Am rămas fără grai și doar după câteva secunde mi s-a deschis gura. „Cum?!”, zic, fără să-mi vină să cred cele auzite. Și el a continuat: „Tu ești o studentă bună, dar nu știu cum s-a...

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 Aprilie 2019, ora: 07:47 de Moni Stănilă

Uniunea Scriitorilor din Moldova şi Muzeul Naţional de Literatură „Mihail Kogălniceanu” au organizat, pe data de 2 aprilie, medalionul literar „Ion Gheorghiță - 80 de ani de la naștere”.

( ) Citeşte tot articolul
1 2 3 4 5  
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)