Astăzi 24 Ianuarie 2019, Joi - Ultima actualizare la 23 Ianuarie 2019
Abonamente

Opinii & Editoriale 1 Noiembrie 2018, ora: 09:04 de Constantin Tănase

Analiștii politici dau în cărți și citesc în stele ca să afle cine, totuși, va fi propus la funcția de președinte al republicii. E o curiozitate omenească firească, explicabilă, dar, când trece de un punct anume, ea devine contraproductivă.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 1 Noiembrie 2018, ora: 05:51 de Moni Stănilă

Am urmărit în aceste zile discuțiile iscate în sânul Bisericilor Ortodoxe de decizia Patriarhiei Ecumenice din Constantinopol de a recunoaște autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

( ) Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 30 Octombrie 2018, ora: 08:37 de Ion Mischevca

În 2008, a fost publicat primul meu articol în ziarul TIMPUL. Eram încă pe băncile școlii, când am scris acel text despre disciplina „opțională” de limbă și literatură rusă, pe care o studiasem în toți anii de liceu, câte două ore pe...

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 29 Octombrie 2018, ora: 05:48 de Răzvan Munteanu

La sfârșitul lunii septembrie, președintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunțat că țara sa nu va extinde tratatul de prietenie cu Federația Rusă.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 27 Octombrie 2018, ora: 00:11 de Moni Stănilă

Am avut plăcerea să mă reîntorc la Bistrița, un oraș superb, doldora de scriitori, oameni de cultură, oameni minunați. Am stat acolo câteva zile și aproape că n-am avut timp să respir, pentru că programul a fost unul foarte bogat.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 26 Octombrie 2018, ora: 17:59 de Moni Stănilă

 Dacă vin alegerile, vin și minciunile. Ni se creează, fals, o anumită stabilitate, cel puțin, financiară. Trăim cu impresia că leul moldovenesc e stabil. Sunt luni de zile de când moneda euro se menține sub pragul de 20 de lei.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 25 Octombrie 2018, ora: 11:32 de Răzvan Munteanu

Pentru Rusia, Occidentul reprezintă un sistem de valori necompatibil cu viziunea sa strategică, cu care este pregătită să lupte pe toate fronturile

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Octombrie 2018, ora: 08:11 de Moni Stănilă

Ca de obicei, în prag de electorale, rămânem cea mai săracă țară a Europei. Însă partidele găsesc întotdeauna o pungă largă la gură. Dar nu cu bani sau mâncare, ci cu „idealuri”. Mai fac o promisiune legată de direcția politică, una atașată...

( ) Citeşte tot articolul

Editorial 22 Octombrie 2018, ora: 08:11 de Silviu Tănase

Opinia publică este intoxicată tot mai insistent de anumite personaje care, intenționat sau din ignoranță, promovează multiple diversiuni rusești, ambalândule sub formă de „analize”. De exemplu, un comentator local, specializat într-o gamă largă de domenii - de...

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 21 Octombrie 2018, ora: 08:19 de Moni Stănilă

Voi aborda astăzi un subiect delicat, dar necesar: până unde trebuie să mergem cu propovăduirea Evangheliei. Să batem la uși, să predicăm la colțurile străzilor, să le impunem altora normele noastre, să visăm la un stat creștin, condus după normele noastre?

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 21 Octombrie 2018, ora: 07:04 de Dan Nicu

Scufundaţi în cotidianul nostru lipsit momentan de evenimente majore, tindem să nu dăm atenţie evoluţiilor geopolitice istorice, care au loc în aceste săptămâni în regiunea noastră.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 21 Octombrie 2018, ora: 00:32 de Moni Stănilă

Nu vreau să reiau de la cap la coadă aceleași discuții, aceleași învățăminte evanghelice și patristice, care ne cer foarte răspicat un lucru: să nu judecăm. Și totuși nu ne putem abține. Credem că pe toate le cunoaștem, că suntem în măsură să luăm piatra și să...

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Octombrie 2018, ora: 07:00 de Moni Stănilă

Știm noi foarte bine cum merg treburile din patru în patru ani. Toate partidele de la putere se apucă de proiecte în ultimul an de mandat. Și se apucă serios.

( ) Citeşte tot articolul
1 2 3 4 5  
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)