Astăzi 27 Mai 2019, Luni - Ultima actualizare la ora 21:00
Abonamente

Opinii & Editoriale 23 Februarie 2019, ora: 07:14 de Constantin Tănase

 Nu-mi place să scriu despre Transnistria, deoarece, când încep a medita pe marginea acestui subiect, simt că ies pe contrasens. Punctul meu de vedere asupra acestei regiuni este unul anacronic și sentimental, format sub influența „Doinei” lui Eminescu care...

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 22 Februarie 2019, ora: 17:43 de Moni Stănilă

Poezia românească trece printr-un moment excelent. Și când spun românească, am desigur în vedere și poezia de limbă română de la noi. Anul acesta știu sigur că vor apărea cărțile excelente ale câtorva tineri.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 22 Februarie 2019, ora: 17:41 de Moni Stănilă

Ce veți alege? E o întrebare dificilă. Îmi amintesc alegerile parlamentare din alți ani, fiecare om știa exact unde va pune ștampila de vot cu luni înainte.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 22 Februarie 2019, ora: 16:12 de Mihaela Culcinschi

Scriu, pentru că simt. Nu vreau să cred că trăiesc cu trecutul, dar, deși pe atunci încă nu existam, am citit prin cărți și am văzut destule filme despre ceea ce se petrecea în Piața Marii Adunări Naționale la începutul anilor `90.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 22 Februarie 2019, ora: 13:55 de Dan Nicu

La ora apariţiei acestui articol, vor mai rămâne sub 48 de ore până la începutul procesului de votare pentru alegerile parlamentare din acest an.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Februarie 2019, ora: 13:38 de Moni Stănilă

Sunt sigură că am mai scris despre Sfântul Ioan Gură de Aur (+407), fiindcă, alături de Sfântul Maxim Mărturisitorul și alții, e un teolog foarte aproape de inima mea. Unul însă care mă umple de rușine, fiindcă modul, în care și-a trăit viața, îmi...

( ) Citeşte tot articolul

Editorial 18 Februarie 2019, ora: 12:28 de Constantin Tănase

Notă: În reflecțiile dadaiste se urmează ca pauză publicitară va fi folosit un videoclip care transpune în imagini următorul banc.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Februarie 2019, ora: 12:23 de Dorin Dusciac

Niciun Partid al Diasporei nu va putea fi cu adevărat al diasporei

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Februarie 2019, ora: 09:00 de Moni Stănilă

Scriitorul Nicolae Popa a împlinit la 13 februarie 60 de ani. Editura „Arc” a publicat cu acest prilej o antologie intitulată „O mie de ani cu fața la soare”.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 Februarie 2019, ora: 07:22 de Dorin Dusciac

Redusă la statutul de simplă direcție în cadrul unui minister, cultura și-a pierdut din atractivitatea pe care a avut-o până acum doi-trei ani

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Februarie 2019, ora: 15:01 de Răzvan Munteanu

Decizia luată de către Patriarhia de la Constantinopol de a oferi autocefalie Bisericii Ortodoxe Ucrainene (BOU) mai creează tensiuni pe axa Kiev-Moscova, acolo unde Ucraina acuză Federația Rusă pentru orchestrarea unei întregi campanii de dezinformare, desfășurată în special...

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Februarie 2019, ora: 10:00 de Răzvan Munteanu

America Latină este zbuciumată de protestele din Venezuela, țară care, deși deține cele mai mari rezerve naturale de pe continentul sud-american, se află în colaps economic, iar legitimitatea președintelui Nicolas Maduro este puternic zdruncinată de protestele stradale.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Februarie 2019, ora: 14:55 de Moni Stănilă

Zilele trecute vorbeam cu o prietenă despre o clădire din Chișinău, pe care a văzut-o, când a fost în vizită. Spunea că la următoarea vizită ar vrea să o vadă din nou. Eu am glumit și i-am spus că, sper din suflet, ca acea clădire să mai fie acolo.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Februarie 2019, ora: 09:07 de Dan Nicu

Faptul că, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, candidaţii pe circumscripţii vorbesc doar despre rezolvarea problemelor locale: drumuri, canalizare, parcuri, curți, utilităţi etc. este la fel de ironic, cât e şi firea lucrurilor.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Februarie 2019, ora: 08:00 de Moni Stănilă

Niciodată nu m-a mulțumit această separare între omul credincios, cel care crede, și omul religios, cel care are și o viață cultică.

( ) Citeşte tot articolul
1 2 3 4 5  
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)