Astăzi 20 August 2019, Marţi - Ultima actualizare la 23 August 2019
Abonamente

Opinii & Editoriale 6 Martie 2019, ora: 07:12 de Moni Stănilă

„Încercuire” este al treilea roman al scriitorului norvegian Carl Frode Tiller. Tiller este scriitor, istoric și muzician norvegian, născut la 4 ianuarie 1970 în localitatea Namsos, scena principală a romanului menționat.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 5 Martie 2019, ora: 08:09 de Moni Stănilă

Vine primăvara cu toate promisiunile ei minunate. Lalele, ghiocei, narcise, păscuțe, zambile. Suntem impresionați? Nu ne interesează. Păsărelele se întorc din țările calde, se pregătesc pentru întemeierea familiilor și revarsă pretutindeni cântecele lor minunate. Ne...

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 5 Martie 2019, ora: 07:15 de Moni Stănilă

Au trecut trei săptămâni din Postul Mare și vedem că la liturghii se citesc în continuare fragmente despre felul în care omul credincios trebuie să se raporteze la post. Din Apostolul duminicii trecute e bine să reținem următoarele versete: „Toate îmi sunt...

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 4 Martie 2019, ora: 09:23 de Moni Stănilă

Am citit zilele trecute romanul de debut al lui Alexandru Bordian, publicat la Paralela 45, București, 2018. M-am bucurat să constat că tot mai mulți prozatori buni (!) de la noi își fac loc în literatura română. Nu știu când s-a întâmplat ultima dată...

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 4 Martie 2019, ora: 07:09 de Constantin Tănase

Faptul că în R. Moldova toate merg pe dos nu trebuie explicat, cum încearcă unii, numai cu argumente economice. În definitiv, criza morală a societății este mai profundă și mai gravă decât cea social-economică.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 2 Martie 2019, ora: 05:01 de Moni Stănilă

În 2018 a apărut la Polirom o carte uriașă în traducerea scriitorului Ovidiu Nimigean. „Înrădăcinarea” de Simone Weil este o carte concepută ca o nouă declarație a drepturilor omului, dar aș spune mai degrabă că avem în față un incredibil studiu...

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 1 Martie 2019, ora: 19:21 de Moni Stănilă

A trecut și ziua alegerilor, cu agitația electorală cu tot. Cu aceleași grupuri de oameni aduse la vot pe bani și, nu în ultimul rând, cu nemulțumiri la final de drum.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 1 Martie 2019, ora: 18:21 de Dorin Dusciac

La alegerile din 24 februarie, peste hotare au ieșit la vot mai mulți moldoveni decât la parlamentarele din 2014

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 1 Martie 2019, ora: 18:04 de Dan Nicu

„Cu cât mai mult se schimbă, cu atât mai mult rămâne acelaşi lucru”. Această zicală franţuzească se aplică vieţii politice din R. Moldova, cel puţin, din ianuarie 2016 încoace.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 28 Februarie 2019, ora: 00:05 de Moni Stănilă

Sfântul Grigorie de Nazianz, prieten și coleg cu Sfântul Vasile cel Mare, a fost un alt episcop strălucit din secolul al IV-lea.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 22 Februarie 2019, ora: 17:43 de Moni Stănilă

Poezia românească trece printr-un moment excelent. Și când spun românească, am desigur în vedere și poezia de limbă română de la noi. Anul acesta știu sigur că vor apărea cărțile excelente ale câtorva tineri.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 22 Februarie 2019, ora: 17:41 de Moni Stănilă

Ce veți alege? E o întrebare dificilă. Îmi amintesc alegerile parlamentare din alți ani, fiecare om știa exact unde va pune ștampila de vot cu luni înainte.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 22 Februarie 2019, ora: 16:12 de Mihaela Culcinschi

Scriu, pentru că simt. Nu vreau să cred că trăiesc cu trecutul, dar, deși pe atunci încă nu existam, am citit prin cărți și am văzut destule filme despre ceea ce se petrecea în Piața Marii Adunări Naționale la începutul anilor `90.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Februarie 2019, ora: 13:38 de Moni Stănilă

Sunt sigură că am mai scris despre Sfântul Ioan Gură de Aur (+407), fiindcă, alături de Sfântul Maxim Mărturisitorul și alții, e un teolog foarte aproape de inima mea. Unul însă care mă umple de rușine, fiindcă modul, în care și-a trăit viața, îmi...

( ) Citeşte tot articolul

Editorial 18 Februarie 2019, ora: 13:31 de Moni Stănilă

Președintele Igor Dodon va primi (probabil) un card de călătorii gratuite la Moscova, fiind cel mai fidel navetist moldovean. Dar, de fapt, nu, că nu merge cu o companie serioasă. Uneori zboară cu avioane private, deși e ilegal, alteori cu avioane „Gazprom”.

( ) Citeşte tot articolul
  6 7 8 9 10  
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)