Astăzi 29 Februarie 2020, Sâmbătă - Ultima actualizare la 28 Februarie 2020
Abonamente

Atitudini 4 Februarie 2013, ora: 07:51 de Moni Stănilă

Săptămâna aceasta am participat la o întâlnire cu Cenaclul Liceului Academiei de Ştiinţe al Moldovei. Aşa cum era de aşteptat la un cenaclu, s-a vorbit despre literatură. Însă s-a discutat mult şi despre jurnalism, elevii fiind la curent cu tot ceea ce se scrie...

( ) Citeşte tot articolul

Atitudini 4 Februarie 2013, ora: 05:00 de Ramona Szucsik

Weekendul trecut m-am trezit de dimineață și am văzut că totul era nins.

( ) Citeşte tot articolul

Atitudini 1 Februarie 2013, ora: 05:59 de Moni Stănilă

Când s-au făcut sumarele împărțiri ale istoriei, unii au spus: Evul Mediu, Antichitate; alții au spus: înainte de Hristos și după Hristos; cei care s-au referit la reperele oamenilor au spus: teocentric și antropocentric.

( ) Citeşte tot articolul

Atitudini 28 Ianuarie 2013, ora: 05:24 de Mira Tănase

Iarna asta mi-am adus aminte cum era sfârşitul de zi acum câţiva ani când după o zi nimicitoare la serviciu sau după o plimbare (de nevoie) prin frig, vânt şi ninsoare, simţeam nevoia cruntă de a bea o cană de vin fiert, aromat cu scorţişoară, dar nu am...

( ) Citeşte tot articolul

Atitudini 26 Ianuarie 2013, ora: 11:17

(Blog) Vitalie Catană: Rezervaţia Ştiinţifică Republica Moldova

Aşa dar, scandalul legat de nefericitul incident de la Pădurea Domnească a fost adus acolo unde era preconizat chiar din momentul declanşării isteriei mediatice – pe teatrul de război între Vlad Filat şi Vlad Plahotniuc. Evident, o punere pe scenă în care primului, cu...

( ) Citeşte tot articolul

Atitudini 25 Ianuarie 2013, ora: 05:39 de Mira Tănase

Multora dintre noi ni se pare că timpul trece prea repede şi că nu este îndeajuns pentru a face tot ceea ce dorim. Şi totuşi, oricât ne-am dori, acesta nu se va opri în loc.

( ) Citeşte tot articolul

Atitudini 21 Ianuarie 2013, ora: 09:59

„Limba moldovenească”, produs al ocupării forţate a teritoriului Basarabiei la 28 iunie 1940 Reproşul preşedintelui Academiei de Ştiinţe a R. Moldova făcut başkanului găgăuz în şedinţa guvernului din data de 16 ianuarie a.c. subliniază, încă o dată,...

( ) Citeşte tot articolul

Atitudini 21 Ianuarie 2013, ora: 08:26 de George Damian

Raportul OSCE privind şcolile cu predare în grafia latină din Transnistria dezvăluie rădăcinile răului care afectează R. Moldova, anume vechea luptă pentru deznaţionalizare. 

( ) Citeşte tot articolul

Atitudini 20 Ianuarie 2013, ora: 10:13 de Valentin Buda

În urmă cu câteva săptămâni, colegul nostru Marin Basarab publica un editorial epistolar, intitulat „Adresare către un rus a unui moldovean”.  

( ) Citeşte tot articolul

Atitudini 20 Ianuarie 2013, ora: 10:11 de Tudor Cojocariu

Avem tendința de a ne amăgi că toate furturile, omorurile, abuzurile, vânătorile cu victime umane se întâmplă undeva în afara noastră, departe de noi și de cei de care ne pasă. 

( ) Citeşte tot articolul

Atitudini 7 Ianuarie 2013, ora: 11:02 de Constantin Tănase

În simfonia colindelor de Crăciun (pe stil vechi), cruda noastră realitate a introdus cu brutalitate o partitură care nu se înscrie în vraja ”lerului ler”. 

( ) Citeşte tot articolul

Atitudini 2 Ianuarie 2013, ora: 16:06 de Constantin Tănase

Regret că până la această oră nu am găsit pe site-ul oficial al președinției textul oficial al Measjului de Anul Nou al președintelui N. Timofti, deoarece pe unele portaluri de știri e prezentată o variantă prescurtată, iar pe alocuri trunchiată a textului.

( ) Citeşte tot articolul

Atitudini 30 Decembrie 2012, ora: 08:41 de Moni Stănilă

Marian Lupu iar s-a răzgândit. De mai multe ori în aceeaşi zi. 

( ) Citeşte tot articolul

Atitudini 25 Decembrie 2012, ora: 05:32 de Mira Tănase

Cum sărbătorile de Crăciun şi de Revelion 2012 se apropie şi ca-n fiecare an căutam idei pentru meniurile cu care să ne bucurăm familia şi prietenii, vin în întâmpinarea voastră cu câteva idei, care s-ar putea să vă tenteze să le aveţi pe masa voastră de...

( ) Citeşte tot articolul

Comentariu 28 Februarie 2020, de Dorin Dusciac

Frica de a guverna – o himeră de dreapta în politica românească

O nălucă bântuie prin politica din cele doua state românești – năluca… fricii. Departe de mine ideea de a face din zisele lui Karl Marx un etalon al gândirii și al exprimării, cu atât mai puțin o unitate de măsură utilă în analiza politică. Am ajuns însă...

() Citeşte tot articolul

Editorial 26 Februarie 2020, de George Simion

De ce se teme Dodon de referendum

Nu e doar Dodon cel care se teme. Sunt toate familiile privilegiate de existența statului Republica Moldova. Se tem! Au aceiași teamă în ei după cum au și rușii, care știu că teritoriul dintre Prut și Nistru e pierdut definitiv. Ei pot doar să amâne inevitabilul.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Februarie 2020, de Alecu Reniță

Trădătorii dansează cazaciocul pe mormintele eroilor

Au trecut 28 de ani de când moldovenii s-au ridicat cu arma în mâini să-și apere Patria, Libertatea și Pământul, dar îndrăzneala lor din anul 1992 nu este „iertată” nici azi de „stăpânii” de la Kremlin și de slugoii de la Chișinău. Pe vremuri,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 20 Februarie 2020, de Alexandru Tănase

Premierul Chicu bate șaua să priceapă iapa...

Prim Ministru Ion Chicu vine cu o idee neașteptată în materie de recuperare a prejudiciului cauzat de hotărârile judiciare ilegale. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Februarie 2020, de Silviu Tănase

De ce mint „experții” /// Socialiștii lui Dodon sunt adevărata EXTREMĂ DREAPTĂ

Ștefan Gligor, „expertul juridic” cu studii la ULIM afirmă la emisiunea „POLITICĂ” moderată de Natalia Morari la Tv8 că unioniștii sunt de extremă dreaptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Februarie 2020, de Pavel Păduraru

Moș Ion de pe strada București

Între casa regretatului interpret Ștefan Petrache și cea în care și-a dus traiul consacratul sculptor Alexandru Plămădeală, trăiește moș Ion Cernolev. Până la sfârșitul anilor ’90, acesta locuia, alături de soția sa, la Telecentru, iar când s-au mutat aici, pe strada...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2020, de Silviu Tănase

Europa Liberă, Boțan și rolul „ambiguu” al Rusiei și al Armatei a 14-a în războiul din 1992

Afirmațiile ministrului Aurel Ciocoi mi-au amintit de vechiul proverb românesc: „Un nebun aruncă o piatră în baltă şi zece înțelepți n-o pot scoate”. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 21 Ianuarie 2020, de Moni Stănilă

Domn al milei

„Dacă ştiaţi ce înseamnă: Milă voiesc, iar nu jertfă, n-aţi fi osândit pe cei nevinovaţi.” (Matei 12, 7) – le-a spus Iisus celor care se arătau nemulțumiți că ucenicii Lui au mâncat spice de grâu în zi de sabat.

() Citeşte tot articolul

Loading...Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)