Actualitate

(Cahul) S-a deschis un POST de POMPIERI

Unitatea va deservi peste cinci mii de locuitori ai satelor Borceag, Chioselia Mare şi Frumuşica, iar personalul este dotat cu utilaje performante pentru stingerea incendiilor.

Astfel, salvatorii şi pompierii vor fi mai aproape de locuitorii satelor pentru a interveni în situaţii de urgenţă. „Construcţia sediului pentru efectivul postului de la Borceag a fost posibilă în urma unei conlucrări productive dintre Serviciul Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale, primăria satului şi conducerea raionului Cahul. Noi am contribuit cu o autospecială şi cursuri pentru instruirea colaboratorilor postului”, a menţionat Ion Caraja, şeful Direcţiei situaţii excepţionale (DSE) Cahul.

„Postul era aşteptat de săteni de mult timp, fiind foarte necesar pentru că localitatea este situată geografic la distanţe mari de diferite raioane”, spune Savelie Rusuleac, primarul satului Borceag.

Unitatea de la Borceag este cel de-al 12-lea post de salvatori şi pompieri deschis în localităţile rurale din ţară. În raionul Cahul vor fi deschise încă 4 posturi de acest fel.

Timpul.md (A.G.) via Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *