Carte

(CARTEA zilei de la TIMPUL) Scrieri postume, de Franz Kafka

Existența acestor scrieri postume și fragmente se datorează prietenului și agentului literar al scriitorului, Max Brod. Înainte să moară, la 41 de ani, de pneumonie, Kafka l-a rugat pe agent să ardă toate manuscrisele aflate în lucru, ceea ce nu s-a întâmplat. Astfel, când Brod s-a refugiat în Palestina, în 1939, a luat cu el toate manuscrisele prietenului său și a publicat o mare parte. 

„Descrierea unei lupte roman neterminat”, „Pregătiri pentru o nuntă la țară”, „Paznicul criptei”, singura piesă de teatru scrisă vreodată de Kafka, „Castelul”, „Un artist al foamei” și multe alte lucrări nefinalizate sunt prezentate conform manuscrisului, unele texte apărând fără titlu, altele în mai multe variante, din dorința de a da o versiune cât mai completă a operei.

Astfel, pentru a oferi cititorului posibilitatea unei interesante comparații între intențiile succesive ale lui Kafka în privința acestor texte neterminate, TIMPUL recomandă, de asemenea, lecturarea operelor semnate de Franz Kafka publicate când acesta era în viață.

Lectură plăcută! 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *