Ultima oră

(Doar cu buletinul) Botoşani: Numărul românilor care trec în R. Moldova S-A DUBLAT

Declarația a fost făcută joi, 2 septembrie, pentru AGERPRES, de către purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Minodora Răcnea.

Potrivit acesteia, creşterea este determinată în special de eliminarea, din a doua jumătate a lunii iunie, a obligativităţii prezentării paşapoartelor de către cetăţenii români.

Statisticile Poliţiei de Frontieră indică faptul că, pe 2 septembrie 2015, prin Punctul de Trecere a Frontierei Stânca- Costeşti au trecut 1.426 persoane, în condiţiile în care pe 1 iunie 2015 acelaşi punct a fost tranzitat de 519 persoane.

De asemenea, prin Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut- Lipcani, pe 2 septembrie au ieşit din ţară 895 de persoane, de două ori mai multe decât pe 1 iunie 2015, când prin aceeaşi vamă au părăsit ţara 895 persoane.

‘Imediat după eliminarea obligativităţii prezentării paşaportului, s-au înregistrat valori de trafic ridicate prin ambele puncte, iar de atunci aceste aceste valori se menţin ridicate’, a mai precizat Minodora Răcnea.
 
Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *