Actualitate

(doc) Usatîi în „komandirovkă”

Conform deciziei consilierilor CMB, toate cheltuielile sunt suportate de Renato Usatîi. După revenirea în Republica Moldova primarul urmează să prezinte Consiliului informația despre scopul și rezultatele deplasării de serviciu.

Solicitat de reporterul Deschide.MD, viceprimarul municipiului Bălți, Igor Șeremet, a confirmat hotărârea Consiliului municipal. El a precizat că în conformitate cu hotărârile Guvernului, demnitarul poate să se afle în deplasare până la 60 de zile, însă după necesitate, termenul poate fi prelungit.

„Necesitatea există. Există o mulțime de acorduri de colaborare cu Novgorod, Sankt-Petersburg, Moscova și alte orașe din Federația Rusă. Pentru realizarea acestor acorduri Consiliul a delegat primarul”, a declarat el.

Amintim că pe 24 octombrie, judecătoria Centru a decis să elibereze un mandat de arest pentru 30 de zile pe numele președintelui „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, pus anterior sub învinuire pentru comandarea asasinării bancherului rus, Gherman Gorbunțov. Instanța a dispus aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pentru 30 de zile cu calcularea din momentul reținerii.

Potrivit ordonanţei procurorului, Usatîi este învinuit de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi anume că, prin intermediul unei companii offshore, l-a deposedat pe Gorbunţov de 68 de mii 401 acţiuni, în sumă totală de peste 113,5 milioane de lei. Totodată, politicianul este învinuit că a comandat şi a organizat tentativa de asasinare a lui Gorbunţov, refugiat la Londra. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *