Ultima oră

(Parlament) Pe oameni deja nu-i mai interesează cine este vinovat de cele întâmplate

Expertul în drept constituţional Vitalie Gămurari susţine că şedinţa de luni a Parlamentului a confirmat zvonurile că liderii celor trei partide pro-europene nu au putut să ajungă la un numitor comun. „Spre regret, nu s-a format acea coaliţie pe care oamenii au vrut s-o vadă. Majoritatea am mers la acele alegeri muşcându-ne buza, pentru a salva viitorul pro-european al Republicii Moldova. Anul 2014 nu a fost un an greu, pentru că nu s-au făcut reforme. Greul va începe în anul 2015, când politicienii vor trebui să implementeze cu adevărat reformele, iar partenerii europeni nu vor mai sta cuminţi într-o parte”, a spus expertul.

Analistul politic Roman Mihăeş consideră că la prima şedinţă a Parlamentului nou ales a fost comisă o gafă, deoarece nu a fost anunţată dată următoarei şedinţe a legislativului. „Este o situaţie ciudată. Când avem deputaţi, însă nu avem organe de conducere. Nu a fost numită data şedinţei Parlamentului. Trebuia s-o facă decanul de vârstă în condiţiile când n-a fost ales speakerul. De fapt, Regulamentul Parlamentului nu prevede o asemenea situaţie. Cred că deputaţii din partidele pro-europene ar trebui să se convoace într-o şedinţă şi să stabilească data următoarei şedinţe a legislativului”, a declarat Mihăeş.

Fostul parlamentar, Ştefan Secăreanu, a declarat că o astfel de situaţie, când nu este ales speakerul la prima şedinţă a Parlamentului se întâmplă pentru prima data în Republica Moldova şi a acuzat partidele pro-europene de aceasta. „Majoritatea care a aşteptat-o lumea nu a fost formată. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva” a punctat Secăreanu.

Invitatul permanent al emisiunii, jurnalistul Cristian Tabără, a declarat că prima şedinţă a noului legislativ a fost la cheremul socialiştilor. „Preşedintele Parlamentului nu a putut fi ales, şedinţa a fost condusă de către un socialist, apoi şi Igor Dodon a venit la microfon pentru a arunca murdărie. Dar cel mai grav este că pe oameni deja nu-i mai interesează cine este vinovat de cele întâmplate”, a conchis Tabără
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *