Actualitate

(PRECIZARE) Excluderea RM din sistemul Carte Verde, o alarmă falsă

Într-un comunicat de presă al BNAA se menționează că urmare a măsurilor întreprinse de către BNAA şi de către autorităţile competente ale Republicii Moldova, Consiliul Birourilor de la Bruxelles a amânat data intrării în vigoare a dispoziţiei de suspendare până la 1 aprilie 2016, stabilind o perioadă de monitorizare. BNAA și autoritățile din Moldova întreprind toate măsurile necesare pentru a se conforma exigențelor Consiliului Birourilor de la Bruxelles, astfel încât să fie anulată suspendarea Moldovei din Carte Verde începând cu 1 aprilie 2016.

„În acest context, BNAA își asumă, alături de autoritățile competente din Republica Moldova, asigurarea îndeplinirii necondiţionate a recomandărilor înaintate de Consiliul Birourilor în direcția stabilității pieței de profil și funcţionării acesteia în strictă corespundere cu prevederile deciziilor adoptate de către Consiliul Birourilor, până la adoptarea unor noi dispoziţii în acest sens, la începutul lunii martie 2016”, este menționat în comunicatul BNAA.
Totodată, BNAA precizează că toate poliţele „Carte Verde" emise de către asigurătorii din Moldova până în prezent dar și cele care vor fi emise până în data de 1 aprilie 2016, și care nu depășesc ca perioadă de asigurare 31 decembrie 2016 rămân valabile până la expirarea lor, fără a fi necesară rezilierea contractelor.

Potrivit aceleași surse Biroul Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule a adoptat o decizie prin care suspendă emiterea poliţelor „Carte Verde" cu începutul asigurării de la 1 aprilie 2016 şi cu sfârşitul asigurării după data de 31 decembrie 2016. Decizia adoptată de către Biroul Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule a fost luată în conformitate cu prevederile statutului actual în cadrul Sistemului Internaţional „Carte Verde" și vine să răspundă unor cerințe de procedură care se impun în acest context. Aceasta este o măsură preventivă, care are ca scop asigurarea protecției consumatorilor, dar și a stabilității financiare a companiilor de asigurare din Moldova care emit „Carte Verde".

Deschide.MD amintește că Guvernul Republicii Moldova a expediat în luna august Biroului Internațional a Asiguratorilor o scrisoare de garanție prin care va asigura că Biroul Național a Asiguratorilor din Republica Moldova își va onora obligațiunile față de instituția internațională.

sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *