Ultima oră

(SONDAJ) 59% din ucraineni sunt PENTRU aderarea la UNIUNEA EUROPEANĂ

Sursa notează că, în 2011, aderarea Ucrainei la UE era susţinută de 74% dintre ucraineni, iar un an mai târziu, în noiembrie 2012, ca urmare a crizei financiare şi economice din ţările europene, această cifră a scăzut la 52%. Cu toate acestea, între timp, UE şi-a recâştigat atractivitatea în ochii multor cetăţeni ai Ucrainei: 37% dintre respondenţi susţin că statul ucrainean ar trebui să adere la UE în următorii cinci ani, această cifră fiind cu 11 puncte procentuale mai mare decât în urmă cu şase luni. A

lţi 12% dintre respondenţi ar dori să vada Ucraina în UE în următorii 5-10 ani. Studiul mai subliniază că aproape două treimi din populaţia ucraineană se pronunţă în favoarea aderării la UE. Chiar şi în partea de est a Ucrainei, caracterizată în mod tradiţional de sentimente pro-ruse, aderarea la spaţiul comunitar este susţinută de 52% dintre locuitorii din regiune, în timp ce cei care se opun acestui lucru constituie doar 31%.

Aderarea Ucrainei la UE este o chestiune importantă nu numai pentru tânăra generaţie de ucraineni – atrage atenţia grupul care a realizat studiul, precizând că, deşi procentul de susţinători este mai mare în grupul de vârstă 18-29 ani (67%), în toate celelalte grupuri de vârstă aderarea este susţinută de majoritatea respondenţilor. De exemplu, 57% dintre ucrainenii cu vârsta între 50 şi 60 de ani doresc ca ţara lor să devină membră a UE.

via DW

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *