Politică

(SONDAJ) Trei sferturi dintre români VOR UNIREA României cu Republica Moldova

Pe de altă parte, însă, aproape o treime dintre respondenţi cred că majoritatea cetățenilor moldoveni nu sunt de acord cu unirea țării lor cu România, iar o cincime spun că românii nu sunt de acord cu această unire, relevă cercetarea realizată de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES). 

Potrivit aceluiaşi sondaj, 64% dintre români au auzit despre declarațiile președintelui Băsescu potrivit cărora "următorul proiect politic pentru România, după NATO și UE, este unirea cu Republica Moldova", în legătură cu care doar 20% dintre respondenţi au o părere proastă și foarte proastă. 

De asemenea, peste 70% dintre respondenți sunt de acord cu declarația şefului statului conform căreia "acum e oportun să o spunem, avem acest obiectiv, dacă vor vrea moldovenii, am spus-o la Chișinău. Sunt convins că dacă la Chișinău va exista un interes unionist, România va spune da". 

Cercetarea a fost realizată vineri, pe un eşantion de 1.132 persoane cu vârsta de minimum 18 ani, eroarea maximă tolerată fiind de +/- 3 %.
Acelaşi sondaj a evaluat percepția publică legată de Ziua Naţională a României, dar şi de Summit-ul China-Europa Centrală și de Est, desfășurat în această săptămână la București. 

Sursa: realitatea.net
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *