Actualitate

Agenţi economici autohtoni participă la Forumul de Afaceri Trilateral “R. Moldova-România-Ucraina”

Serviciul de presă al CCI a precizat pentru agenţie că Forumul, cu genericul “Colaborare inter-regională și transfrontalieră. Starea actuală, Tendințe şi Perspective", este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, în colaborare cu instituțiile similare din Ucraina și România și Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din R. Moldova.

În alocuțiunea rostită la deschiderea forumului, la care participă circa 100 de companii din Republica Moldova, România şi Ucraina, Sergiu Harea a subliniat importanţa majoră a instituţiilor camerale în procesul de colaborare inter-regională și transfrontalieră şi iniţierea de noi parteneriate de cooperare între companiile participante.

În context, sursa citată a menţionat că la inițiativa filialei Cahul a CCI, a fost creată Asociația Camerelor din Euroregiunea "Dunărea de Jos", din care fac parte instituții camerale din România, Ucraina și R. Moldova.

Prezent la forum, Mihai Bîlba, vicepreședinte al CCI, a specificat că "Republica Moldova are nevoie de investitori strategici din Ucraina și România, care ar putea contribui substanţial la dezvoltarea mediului de afaceri şi la orientarea ţării noastre pe o traiectorie europeană, dat fiind faptul că unul din obiectivele principale ale CCI este identificarea potențialilor investitori".

Tot astăzi, Institutul de Fitotehnie “Porumbeni” din Republica Moldova a semnat un Acord de colaborare în domeniul științifico-tehnic cu „Stația de Stat Experimentală Agricolă" din Bucovina, Ucraina.  

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *