Externe

Cum s-a schimbat armata ucraineană după un an de război

În perioada 1 august 2014-29 august 2015, în timpul războiului cu separatiștii și trupele regulate ruse, componența armatei ucrainene a cunoscut mari schimbări. Numărul brigăzilor a crescut de 8 la 25, numărul batalioanelor-de la 50 la 150. Efectivul personal al armatei s-a dublat, crescând de la 32 de mii la 73 de mii de soldați, inclusiv forțele din rezervă.

Numărul tancurilor a fost majorat de la 210 la 360. Oficialii susțin că ele sunt retrase de pe linia frontului, în conformitate cu acordul de la Minsk. Numărul mașinilor blindate a crescut de la 900 până la 1400 de unități. Cantitatea sistemelor de artilerie de asemenea s-a dublat. La fel, numărul avioanelor de vânătoare a crescut de două ori – până la 40 de unități.

De asemenea, întreprinderile ucrainene vor produce drone pentru armată din componente de origine locală. Anunțul a fost făcut de către directorul adjunct al companiei Ukroboronprom, Serghei Pinikas. El a declarat că un model produs în serie va fi propus armatei în luna noiembrie.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *