Actualitate

Ion Prisăcaru: Fac apel să se exercite un control detaliat a activităţii mele

Ion Prisăcaru a mai notat că acest fapt se întâmplă în condiţii economice extrem de dificile, în care administrează cu succes procesul de acumulare de venituri la buget. „Pentru a nu lăsa loc pentru interpretări şi jocuri de culise, fac apel către instituţiile abilitate ale statului, către reprezentanţii societăţii civile şi experţii independenţi, să exercite un control detaliat şi profesionist al activităţii mele, pentru a nu mai lăsa loc ca unele persoane să-şi facă interesele şi publicitate electorală”, a dat replică Ion Prisăcaru la declaraţiile lui Iurie Leancă, transmite IPN.

Potrivit lui Iurie Leancă, Ion Prisăcaru este proprietarul firmei de audit şi consultanţă Ecofin care, pe lângă altele, mai prestează servicii precum asumarea tuturor interacţiunilor cu organele fiscale, analiza posibilităţilor de minimizare a impunerii fiscale. Deci, directorul FISC a făcut circa 1 milion de lei, pe care i-a primit ca dividende, fiind proprietarul firmei una din activităţile de bază ale căreia este legătura cu el însăşi şi scăderea eficienţei instituţiei publice pe care o conduce. Iar colegii de partid ai lui Iurie Leancă vin cu o iniţiativă legislativă de a limita controalele FISC şi a le face imposibile pe cele inopinate.

„Cu referinţă la controalele fiscale, îl vom informa pe fostul simplu premier că, de când am preluat funcţia de şef al SFS, numărul acestora a scăzut drastic, crescând, totodată, eficienţa acestora”, menţionează Ion Prisăcaru.

În ceea ce ţine de reproşurile care îl vizează direct, şeful FISC spune că anterior venirii în această funcţie avea ca rezultat al activităţii în firma pe care o conducea venituri mai mari, astăzi diminuându-se simţitor volumul serviciilor întreprinderii, la care, în condiţiile legii, deţine pe moment doar calitatea de fondator, fapt ce nu contravine legislaţiei în vigoare.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *