Educație

Moldova a înregistrat progrese într-un Program pentru Evaluarea Internaţională a Elevilor

„În domeniul științe elevii din R. Moldova au obținut 428 de puncte (57,8%), în comparație cu 413 înregistrate în 2009, în domeniul matematică 420 de puncte (50%), comparativ cu 397 anul trecut, iar în domeniul citire elevii moldoveni au obținut 416 puncte (54,2%), față de 399 de puncte stabilite anul precedent. În raportul Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD) se arată că în toate cele trei domenii, elevii țării noastre au dat dovadă de cunoștințe de posedare a materiei și au demonstrat că sînt pregătiţi pentru a-și continua studiile”, a opinat sursa citată.

PISA este un program iniţiat de către OECD, reprezentînd un studiu comparativ internaţional, ce are drept scop de a testa competenţele de bază ale elevilor de 15 ani în trei domenii: știinţe, matematică și citire. Rezultatele evaluării constituie un indicator al calității și eficienței sistemului educațional.

În anul 2015 elevii din R. Moldova au participat pentru a doua oară la PISA. La program au luat parte peste 5400 de tineri din cele 72 de țări membre și 37 partenere. Pentru prima dată tinerii moldoveni au participat în anul 2010, programul fiind numit PISA 2009. 

Moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *