Actualitate

Pierderile furnizorilor de gaze naturale din 2015 vor fii acoperite din contul veniturilor anilor următori

Pierderile din activitatea economico-financiară ”sînt cauzate de deprecierea monedei naționale, în special de diferența de curs negativă aferentă datoriilor istorice pentru gazele naturale furnizate; de politica tarifară neprofitabilă a ANRE, exprimată prin nerevizuirea tarifelor la gazele naturale în perioada 2011-2015; inclusiv datoriile întreprinderilor sectorului termoenergetic”, se menționa într-un comunicat de presă al Moldovagaz, difuzat la mijlocul lunii aprilie.

Potrivit unui comunicat al companiei, în cadrul adunării generale de astăzi s-a examinat activitatea societății pentru anul 2015 și deciziile necesare bunei funcționări a societății în anul 2016.

În cadrul adunării acţionarilor a fost luat act de raportul financiar al societății pentru anul 2015, de asemenea au fost aprobate rapoartele anuale ale organelor de conducere ale societății: ale Consiliului de Administraţie, ale Comisiei de Cenzori şi ale Consiliul de Observatori Moldovagaz pentru anul 2015. Totodată, Adunarea generală a acţionarilor a ales membrii Consiliul de Observatori al SA “Moldovagaz”.

De asemenea, a fost confirmată organizaţia de audit care va efectua analiza anuală obligatorie a rapoartelor financiare anuale a SA „Moldovagaz” în anul 2016. 

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *