Ultima oră

Tinerii cer lumină în dosarul 7 aprilie

Potrivit Cristenei Pereteatcu, Director executiv Amnesty International Moldova, cu patru ani în urmă aici au fost torturate sute de persoane. Cu toate acestea, puțini au fost trași la răspundere. Astfel, după patru ani de la evenimentele din 2009, Amnesty Internațional Moldova și Centrul de Resurse Juridice, cer lumină în dosarul 7 aprilie. 

„Suntem foarte îngrijorați că după patru ani avem mai multe întrebări decât răspunsuri, considerăm că tot sectorul justiției poartă răspundere. Îngrijorarea este din ce în ce mai mare, deoarece, mai avem un an la dispoziție pentru a face dreptate, căci conform Codului Penal art. 60, dacă în decursul a cinci ani nu au fost trași la răspundere persoanele învinuite de tortură, ei pot scăpa basma curată”, a declarat Cristina Pereteatcu.

De asemenea, Amnesty Internațional Moldova îndeamnă Guvernul R. Moldova să înființeze un mecanism independent, care să investigheze prompt toate acuzațiile de încălcări ale Drepturilor Omului de către organele de drept, inclusiv de către poliție.

Timpul.md (S.T.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *