Actualitate

20 km de drumuri reparate în cadrul proiectelor de dezvoltare regională

Reparate au fost porţiunile de drum: Lipcani – Corjeuţi – Trinca (7,7km), Codreni – Sagaidacul Nou (4,8 km), strada Alexandru cel Bun din oraşul Nisporeni (1,55 km), precum şi drumul de acces către muzeul Alexei Mateevici din satul Zaim, Căuşeni – important pentru dezvoltarea turismului în Moldova.

În cadrul proiectelor de dezvoltare regională au mai fost construite o staţie de tratare a apei potabile şi o staţie de epurare, 18 km de apeduct şi 3 km reţele pentru servicii de canalizare. A fost finalizată construcţia a două poligoane de depozitare a deşeurilor menajere solide în oraşele Hânceşti şi Nisporeni. De asemenea, s-au încheiat lucrările de construcţie a Centrului de tineret şi sport din oraşul Căuşeni, cu o suprafaţă de 4636 m.p.

În 2013 s-a lucrat la implementarea a 26 de proiecte de dezvoltare regională. Pentru finanţarea acestora în Fondul Naţional pentru dezvoltare regională au fost alocate, din contul bugetului de stat, aproape 200 de milioane de lei. Alte 51 de milioane pentru 5 din cele 26de proiecte au venit de la Guvernul Germaniei, prin Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ).

Pentru perioada 2013-2015, sunt planificate 62 de proiecte regionale în domenii prioritare – reparaţia drumurilor, aprovizionarea cu apă potabilă şi serviciu de canalizare, gestionarea deşeurilor, în domeniul turismului şi eficienţei energetice etc. Valoarea acestora se cifrează la 1,3 mlrd lei. GIZ va aloca suplimentar pentru finanţarea a 7 proiecte circa 5 milioane de euro.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *