Astăzi 12 Decembrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 18:04
Abonamente

Media 8 Decembrie 2011, ora 05:25    Din editia print

A apărut ghidul „Moldoveni în Italia”

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

A văzut lumina zilei cea dintâi ediţie a publicaţiei „Moldoveni în Italia. Ghid pentru orientarea şi integrarea socială a moldovenilor”, cu un tiraj de cinci mii de exemplare.

Ghidul „Moldoveni în Italia” a fost deja tipărit şi se distribuie prin intermediul Consulatului din Bologna şi al asociaţiilor din nordul Italiei.

Ghidul conţine o bogată colecţie de materiale care vizează teme esenţiale pentru migranţi, precum ar fi: permisul de şedere, cetăţenia, încadrarea în câmpul muncii, studii, sistemul de securitate socială, reîntregirea familiei, sănătate, servicii utile în Italia, informaţii diverse ş.a.
Ghidul este util pentru a îndruma cititorul cu privire la problemele cele mai complicate ale birocraţiei italiene. Acesta oferă o bogată colecţie de informaţii (adrese, telefoane, e-mail, site-uri web, fax etc.), fiecare cititor poate găsi aici o soluţie a problemelor practicii birocratice.Prezentarea ghidului va avea loc la Roma în luna ianuarie. Pentru moldovenii din Roma, evenimentul va fi o ocazie de a petrece o zi în sânul comunităţii şi de a primi o copie a ghidului, care este distribuit gratuit.

AssoMoldave,
Tatiana Nogailic

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Pavel Păduraru

Întrebarea de care fug procurorii: de ce Gorbunțov nu a fost arestat?

Recent, în țara noastră a mai avut loc o minune. Dar aşa cum la noi minunile nu mai reprezintă excepții, ci lucruri ordinare, am putea să le numim fleacuri. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Sărbătorile și postul

Posturile, cred că acest lucru e limpede pentru oricine, nu mai sunt ținute ca pe vremuri. Poate în particular sau în mănăstiri mai există astfel de nevoitori. La noi, în schimb, creștinii căldicei, postul a rămas doar evitarea oricăror proteine animale.

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Decembrie 2017, de Dan Nicu

La plecarea unei Epoci

În aceste zile de decembrie, întreaga naţiune română deplânge dispariţia dintre noi a celui care a fost Majestatea sa Regele Mihai I. Suveranul s-a stins din viaţă în Elveţia, la reşedinţa sa, în ziua de marţi, 5 decembrie. 

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 9 Decembrie 2017, de Ana Gabor

Povestea ultimului rege

Născut la 25 octombrie 1921, regele Mihai a adus o mare bucurie în familia sa, dar și în întreaga țară.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md