Eveniment

Acordul cu UE, care va fi semnat la 27 iunie, ar putea fi pus în aplicare de la 1 octombrie

Atât premierul, cât şi reprezentanţii Viena Economic Forum au menţionat necesitatea sporirii investiţiilor străine în economia moldovenească pentru dezvoltarea ţării.

Vienna Economic Talks se desfăşoară în cadrul evenimentului „Moldova Business Week”, la care joi va participa şi preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso. Desfăşurarea acestui eveniment la Chişinău demonstrează că Republica Moldova a început să prezinte importanţă pentru Europa, dar este nevoie, totuşi, de o atenţie mai mare din partea Europei asupra Republicii Moldova, a declarat preşedintele Vienna Economic Forum, Erhard Busek.

„Fostele state sovietice se confruntă cu probleme peste care trebuie să treacă şi a fost destul de dificil să deschidem o şansă pentru Moldova ca să fie o parte a evenimentelor, conferinţelor, forumurilor organizate de Europa”, a declarat Erhard Busek.

Premierul Iurie Leancă a confirmat că Republica Moldova se confruntă cu multe provocări, în special corupţia şi necesitatea reformei justiţiei, dar, în aceleaşi timp, a arătat că în ultimul timp au fost înregistrate progrese reale, iar semnarea Acordului de liber schimb cu UE deschide noi oportunităţi. 

La forumul care se va desfăşura pe parcursul a trei zile participă aproximativ 300 de invitaţi din 18 state.

Timpul.md via radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *