Actualitate

Acordul de Asociere cu UE intră complet în vigoare din 1 iulie

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de externe, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur, participând la reuniune, a accentuat necesitatea de a consolida cooperarea cu partenerii estici în faţa vulnerabilităţilor interne şi riscurilor externe.

În discursul său, ministrul s-a referit la agenda de reforme, cooperarea sectorială şi viziunea de perspectivă. Andrei Galbur şi-a exprimat speranţa că viitoarea Strategie Globală a UE în sfera securităţii şi politicii externe va acorda o atenţie mai mare stabilităţii în vecinătatea estică. A fost exprimat interesul pentru cooperarea în sfera politicii de securitate şi apărare comună (PSAC) şi contracarării ameninţărilor-hibrid. Referindu-se la propunerile Republicii Moldova în sfera cooperării sectoriale prezentate anterior în cadrul PaE, ministrul moldovean a încurajat promovarea interconexiunilor cu UE în sfera transportului, energiei, precum şi iniţiativelor ce vor genera creştere economică prin atragerea investiţiilor şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii.

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a făcut apel la o comunicare strategică activă în vederea informării eficiente a societăţilor privind beneficiile Parteneriatului Estic. De asemenea, Andrei Galbur a pledat pentru elaborarea unei viziuni politice de perspectivă pentru partenerii estici în contextul viitorului Summit PaE din 2017. 

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *