Actualitate

ACTUALIZAREA /// Atentat dejucat la Rotterdam. Un al doilea suspect a fost ARESTAT

UPDATE 24 august, ora 11.20: Poliția olandeză a reținut un al doilea suspect în legătură cu alerta teroristă care a dus la anularea concertului trupei americane Allah-Las. Bărbatul în vârstă de 22 de ani a fost reținut în sudul țării, au anunțat autoritățile olandeze, fără să ofere prea multe detalii.

UPDATE 24 august, ora 8.00: Oficialii olandezi au dat mai multe informații despre alerta din Rotterdam, în urma căreia un concert rock a fost anulat. Astfel, poliția a descoperit o camionetă cu mai multe butelii de gaz, condusă de un șofer spaniol, care a fost arestat.

„Un agent de poliţie care era staţionat în apropiere de locul evenimentului a decis să oprească o camionetă pe care a văzut-o rulând”, a precizat poliţia într-un comunicat, potrivit AFP. „Şoferul a fost arestat şi condus la comisariatul de poliţie. El este audiat”, au precizat oficialii olandezi.

Totodată, a ieșit la iveală că autoritățile au decis să anuleze concertul trupei din California numită Allah-Las, după ce au fost informate de forțele de ordine spaniole privind amenințarea teroristă.

„Am fost avertizat telefonic, la începutul serii, că un semnal de ameninţare a sosit care are legătură cu un concert american la Maassilo, la Rotterdam”, a anunţat primarul într-oconferinţă de presă. „Acest semnal provenea de la poliţia spaniolă, către poliţia olandeză”, a precizat el.

Incidentul are loc la mai puţin de o săptămână după atacurile cu vehicule în Spania, revendicate de Statul Islamic, soldate cu 15 morţi și peste 130 de răniți.

Organizatorii au precizat că motivul este o amenințare teroristă, informează Agerpres.

Autoritățile locale au închis sala de concerte Maassilo unde trupa „Allah-Las” din California urma să susțină un spectacol în fața a circa 1.000 de spectatori. De altfel, puțini apucaseră să intre în incintă.

Primarul orașului Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, a afirmat că informațiile privind amenințarea teroristă au provenit de la poliția spaniolă și că poliția din Rotterdam a găsit o camionetă din Spania cu butelii de gaz.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *