Actualitate

Adunarea Generală a Procurorilor a ales componenţa noilor organe de autoadministrare

Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor are funcția de organizare a concursului de angajare, Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor se ocupă de evaluarea activității acestora, iar Colegiul de disciplină şi etică examinează cauzele disciplinare iniţiate împotriva procurorilor, și aplică, după caz, sancţiuni.

Potrivit Serviciului de presă al PG, corpul de procurori a ales, în baza votului secret, cîte cinci membri din rîndul procurorilor în componenţa celor trei colegii. „Iar încă cîte doi membri vor fi selectaţi de Consiliul Superior al Procurorilor, prin concurs public, din rîndul reprezentanţilor societăţii civile. Mandatul membrilor acestor organe de autoadministrare va fi de patru ani şi îşi vor începe activitatea pe 1 august a acestui an, dată la care va intra în vigoare noua Lege cu privire la Procuratură”, a comunicat sursa citată.

De asemenea, la eveniment, a fost aprobat Regulamentul Adunării Generale a Procurorilor, care va reglementa competenţele şi modul de funcţionare a organului de autoadministrare. „Tot în cadrul Adunării Generale a fost aprobat şi Codul de etică şi conduită al procurorilor, care stabileşte principiile şi standardele de etică profesională obligatorii, normele de conduită ale procurorului în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi în viaţa privată”, a menționat sursa citată.

Adunarea Generală a Procurorilor a fost convocată în contextul implementării noii Legi cu privire la Procuratură, adoptată de Parlament la 25 februarie curent.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *