UE / Nato

Al doilea om de la Casa Albă va susţine un discurs public la Chişinău

Biden vizitează ţara noastră, la invitaţia premierului Vlad Filat, lansată la începutul anului trecut, în cadrul vizitei prim-ministrului moldovean la Washington.

Potrivit informaţiilor furnizate de serviciul de presă de la Casa Albă, agenda lui Joe Biden mai prevede întrevederi cu şeful Executivului de la Chişinău, Vlad Filat, cu preşedintele interimar al RM, Marian Lupu, precum şi cu angajaţii misiunii diplomatice a SUA. "Vicepreşedintele Biden va lansa un mesaj clar de suport a progresului pe care îl înregistrează cetăţenii şi Guvernul de la Chişinău în ultimii doi ani. Reformele începute de AIE sunt dificile, iar noi dorim să demonstrăm că vom oferi susţinerea necesară pentru ca aceste reforme să fie realizate", au declarat oficiali de la Washington în cadrul unei conferinţe de presă înainte de începerea turneului european a lui Biden.

"Credem că vizita va fi şi o oportunitate pentru a semnala că sprijinim soluţionarea conflictului transnistrean, astfel încât suveranitatea şi integritatea teritorială a Moldovei să fie respectată", subliniază aceleaşi surse.

Traficul de fiinţe umane va fi încă o temă asupra căreia se va discuta.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *