Astăzi 20 Octombrie 2017, Vineri - Ultima actualizare la ora 16:00
Abonamente

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 12 August 2017, ora 12:09

Alergie în august şi septembrie. Cum o tratăm?

Marime Font

În luna August, mai exact după 15 august încep timid – apoi se intensifică – strănuturile şi ne mirăm cu toţii: ce se întâmplă ? Om fi răcit de la berea rece … ? 

Ce este alergia ?

Alergia este o reacţie anormală, exagerată a organismului declanşată de expunerea la substanţe comune, prezente în mod obişnuit în mediul înconjurător, bine tolerate de persoanele fără predispoziţie la dezvoltarea bolilor alergice şi percepute ca alergene de persoanele susceptibile.Cum îmi dau seama dacă am alergie ?

Dacă strănutaţi des, vă lăcrimează ochii, simţiţi mâncărime la baza ochilor, în interiorul nasului şi chiar în cerul gurii, este foarte probabil să fiţi alergic! În limbajul medicilor afecţiunile alergice se numesc: rinită alergică, astm bronşic, urticarie, angioedem, dermatita atopică, conjunctivita alergică şi reacţiile anafilactice. Spre deosebire de răceli, toate aceste simptome apar brusc în acelaşi timp:
– Nas înfundat, mâncărime (prurit) intens la nivelul nasului, ochilor şi gâtului, secreţii nazale clare, lichide, abundente;
– Ochi iritaţi şi roşii, pleoape umflate, lăcrimare excesivă (conjunctivită);
– Strănut foarte frecvent (în salve);
– Gât iritat şi dureros (faringită).

Cine suferă de alergie ?

Potrivit unor studii, 1 din 4 europeni suferă de alergie … fără să ştie !!!

Pot scăpa de alergie ?

Alergiile afectează sănătatea, starea psihologică şi implicit situaţia financiară. Neglijarea unei astfel de probleme poate avea complicaţii grave asupra organismului.

Alergiile pot fi prevenite sau tratate astfel: evitarea alergenilor, tratamentul medicamentos, imunoterapie.

Febra fânului sau alergia la polen

Tipul şi cantitatea de polen variază mult în funcţie de regiune şi de condiţiile climatice. În funcţie de data apariţiei simptomelor „febrei fânului” poţi încerca să identifici alergenul responsabil. Începând cu luna august (cu prelungire … până în octombrie) alergiile pot fi provocate de: ambrozie, graminee, talpa gâştii, pătlagină, rapiţă, iarbă, păpădie, porumb, urzică, pelin.

Alergia trece ca prin minune ?

Nu. Din păcate, trebuie să luaţi muulte pastile (deloc ieftine, necompensate) până să vedeţi o îmbunătăţire …

Trebuie discutat cu medicul care sunt cele mai importante simptome şi medicamentele eficiente. Medicaţia poate fi folosită fie pentru a ameliora rapid simptomele apărute brusc sau în avans dacă ştiţi că aveţi o astfel de sensibilitate „programată” în lunile august şi septembrie …

Tratament alergie

Cel mai vândut antihistaminic din lume este Claritine, acesta şi-a dovedit eficienţa în tratarea alergiilor, cu precădere în cazul rinitei alergice, a conjunctivitei alergice, a urticariei şi a altor dermatoze alergice. Alte soluţii sunt Symphoral sau Aerius.

Se poate face ceva în privinţa ambroziei?

Ambrozia este o buruiană extrem de periculoasă, însă nu este recunoscută oficial în România că plantă de carantină cu pericol biologic, aşa cum se întâmplă în străinătate. Ambrozia invadează terenurile lăsate în paragină şi agreează clima caldă şi ploile de vară, aşa că în ultimii ani s-a dezvoltat extrem de mult în România.

Ce spun alergicii:

„Deja am început cu tuse foarte urâtă, cu o iritaţie foarte puternică a gâtului, iar în timpul nopţii abia pot respira”.

„Sufăr de 10 ani, din august până la sfârşitul lui octombrie…”

„Nu credeam niciodată că o să devin alergică la această plantă, dar este atât de toxică încât, mai devreme sau mai târziu, tot mai multe persoane vor deveni alergice. Este foarte bine că a fost scrisă o lege privind obligativitatea distrugerii ambroziei”.

Aşteptăm cu sufletul la gură ca printr-o asemenea lege, care să se şi aplice dacă va fi aprobată, să ni se redea liniştea şi sănătatea timp de 1 lună şi jumătate în fiecare an! Nu mai vorbim de banii cheltuiţi şi stresul ce poate fi evitat cu analizele, doctorii şi medicamentele, anual!

blog.welcome.ro 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 Octombrie 2017, ora: 15:46

Un sector de poliție din Chișinău va avea spațiu de joacă pentru copii

Un sector de poliție din Chișinău va avea spațiu de joacă pentru copii

La 19 octombrie a fost redeschis sectorului de poliție nr. 3, din sectorul Buiucani al mun. Chișinău, care a fost complet renovat și dotat în conformitate cu cerințele internaționale și bunele practici în domeniu, asigurând tuturor cetățenilor acces liber și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Octombrie 2017, ora: 14:17

Lavrov: Armele nucleare ale SUA din Europa trebuie să revină pe teritoriul american

Lavrov: Armele nucleare ale SUA din Europa trebuie să revină pe teritoriul american

Scutul antirachetă care este construit de Washington în străinătate constituie o problemă esențială pentru Rusia și China, a afirmat vineri, la Moscova, ministrul de externe rus Serghei Lavrov, relatează Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Octombrie 2017, ora: 10:57

Vladimir Putin: Rusia e pregătită să dezvolte noi sisteme nucleare

Vladimir Putin: Rusia e pregătită să dezvolte noi sisteme nucleare Din editia print

Federația Rusă susține că va reacționa promt și „simetric”, în cazul în Statele Unite renunță la Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin, citat de protv.ro.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 20 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Jurnalul Morții sau Ultimul Editorial

Pe când eram student, cred că am fost la sute de lansări de carte la Uniunea Scriitorilor și pe la fel de fel de biblioteci. O făceam din două motive, care se cam ceartă între ele, dar n-am ce să le fac - e treaba lor.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md