Actualitate

Am rămas fără Maria Bieşu

În ultimii trei ani, celebra cântăreaţă s-a luptat cu un cancer incurabil, care a ţintuit-o la pat, în ultimele luni fiind mai mult în spital.

Solicitată de TIMPUL, Parascovia Berghie, vicepreşedinta Uniunii Muzicienilor, organizaţie pe care Maria Bieşu a condus-o din 1987, ne-a spus că Republica Moldova a suferit o pierdere grea. „E o durere mare nu numai pentru noi, ci pentru toţi admiratorii ei din lumea întreagă”, a constatat cu adâncă mânhire Parascovia Berghie. Ea ne-a spus că Maria Bieşu va fi înmormântată la Cimitirul Central din strada Armenească. „Deocamdată nu se ştie ziua, probabil, după datinile creştineşti, va fi sâmbăta. În prezent se formează o comisie guvernamentală pentru organizarea funeraliilor”, ne-a informat Berghie.

Maria Bieşu s-a născut la 3 august 1935 în comuna Volintiri, Judeţul Cetatea-Albă, România, astăzi raionul Ştefan Vodă, Republica Moldova. În 1967, a luat Premiul I la Concursul Internaţional „Miura Tamaki” din Tokyo, fiind apreciată de juriu drept cea mai bună Cio-Cio-San din lume.În 1990, a inaugurat la Chişinău Festivalul Internaţional „Invită Maria Bieşu”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *