Bună Dimineața

Ambasadorul rus trebuie expulzat până la ora înmormântării tânărului de la Pârâta

Ambasadorul rus este invitat la Ministerul de Externe al R. Moldova pentru explicații. După întâlnirea cu ministrul moldovean, ambasadorul rus face o declarație obraznică și cinică pentru care ar merita declarat persoană non grata și alungat imediat din R. Moldova. A trecut o zi de la această declarație și ambasadorul rus nu este atins nici cu o floare. Nu exclud ca mâine când corpul tânărului, ciuruit de ofițerul rus, va fi coborât în mormânt ambasadorul rus de la Chișinău își va bea în mod liniștit și diplomatic cafeaua la Chișinău.

…Dacă autoritățile moldovene nu-l vor expulza pe V. Kuzmin până la ora înmormântării tânărului împușcat de ofițerul rus suntem în drept să tragem concluzia că ele acționează în complicitate cu ambasadorul și guvernul rus. Ca să înțelegeți cine plătește muzica la Chișinău vă rog să vă amintiți pentru care motive și în câte ore fost expulzat din Chișinău ambasadorul României în 2007… În plus vă propun următorul exercițiu de imaginație: închipuiți-vă cum ar fi reacționat Chișinăul oficial dacă ofițerul care a împușcat ar fi fost român, nu rus, iar declarațiile nesimțite și obraznice le-ar fi făcut ambasadorul României, nu al Rusiei. V-ați imaginat? Și la ce concluzie ați ajuns? (Aș da un exemplu extrem de elocvent despre …sensibilitatea diplomatică a Chișinăului oficial când e vorba de declarațiile ambasadorului României la Chișinău, dar nu doresc să fisurez betonul armat din relațiile moldo-române).

…Parcă văd cum ideologii guvernelor de la Chișinău și de la Moscova vor califica cererile de expulzare a ambasadorului rus drept niște voci ”extremiste” și ”radicale izolate”, ”ghidate din exterior”, menirea lor fiind de a ”otrăvi” tradiționalele relații cordiale de prietenie moldo-ruse… Da, într-adevăr, relațiile de prietenie moldo-ruse sunt cordiale… Fiindcă guvernele de la Chișinău niciodată nu se supără pe ruși, chiar nici atunci când militarii Rusiei, aflându-se ilegal pe teritoriul Moldovei, îi împușcă în ceafă cetățenii… Din 1812 conducătorii Moldovei nu se supără pe ruși, dovadă servind și faptul că în ultimii doi ani lor le stă în gât nu armata rusă, aflată ilegal pe teritoriul nostru, ci ”piatra lui Ghimpu” din Piața Marii Adunări Naționale. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *