Eveniment

Ambasadorul ungar a ţinut o prelegere în faţa studenţilor ULIM

La eveniment, care s-a desfăşurat joi, 7 martie, în Sala Mică a Senatului, a fost prezent şi Ambasadorul Bulgariei la Chişinău, E.S. Dl Georgi PANAYOTOV.

În cadrul prelegerii, Mátyás SZILÁGYI s-a referit la relaţiile de colaborare dintre Ungaria şi Republica Moldova, menţionând faptul că Ungaria depune eforturi semnificative pentru integrarea Moldovei în UE. În aceeaşi ordine de idei, diplomatul ungar a remarcat eforturile depuse de ţara sa în proiectele de dezvoltare şi de asistenţă internaţională. Ungaria îşi împărtăşeşte experienţa în anumite domenii şi sprijină R. Moldova în realizarea proiectelor elaborate, a obiectivelor ce ţin de economie şi cultură. “Avem foarte multe de făcut în relaţiile bilaterale”, şi-a încheiat prelegerea ambasadorul Mátyás SZILÁGYI. În contextul subiectului abordat, studenţii ULIM au avut ocazia să acorde numeroase întrebări înaltului oaspete.

În cadrul vizitei sale la ULIM, ambasadorul Ungariei s-a întâlnit şi cu rectorul Andrei GALBEN. A fost pusă în discuţie ideea lansată de Senatul Studenţesc de a crea o filială a Institutului de Cultură Magheară la ULIM. ”Vom evalua posibilităţile materiale de care dispunem. Îmi place ideea, ne vom gândi la ea”, a promis Mátyás SZILÁGYI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *