Afaceri

Americanii au investit într-un spital privat de la Chişinău

Spitalul este primul de acest fel în R. Moldova. Suprafaţa acestuia constituie 12.500 metri pătraţi, în care găsim policlinica, unitatea primiri de urgenţă, serviciul de ambulanţă, staţionarul, maternitatea şi farmacia. Staţionarul cuprinde patru săli de operaţii, o sală de cardiologie intervenţională, 17 paturi în unităţile de terapie intensivă şi condiţii de cazare în 63 de saloane pentru o singură persoană, inclusiv 6 saloane VIP.

Spitalul dispune de tehnică modernă pentru analize biochimice, imunologice şi clinice, precum şi echipamente pentru investigaţii prin rezonanţă magnetică, tomografie computerizată, angiografie digitală, mamografie endoscopie şi ultrasonografie. Spitalul mai oferă o gamă completă de servicii în chirurgia cardiacă, neurochirurgie, traumatologie, chirurgia estetică şi reparatorie, oftalmologie şi otorinolaringologie.

Şi cum pentru confort trebuie să plăteşti, trebuie să ştiţi că pentru o naştere în acest spital trebuie să scoateţi din buzunare aproximativ 750 de euro, pentru o intervenţie chirurgicală – între 400 şi 600 de euro, iar pentru un diagnostic va trebuie să achitaţi de la 600 până la 1200 de lei. Dacă doriţi mai multă intimitate şi confort, vă stau la dispoziţie saloanele VIP. O zi petrecută aici vă costă 160 de euro. Potrivit directorului medical al spitalului, Mihai Ciocan, spitalul are încheiat un contract cu CNAM (Compania Naţională de Asigurări în Medicină) aceasta oferind posibilitatea pacienţilor care au nevoie de tratament să se trateze pe baza poliţei de asigurare medicală privată.

Spitalul Medpark International a fost finanţat de investitori din SUA şi Turcia, iar investiţiile depăşesc 20 mln. de euro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *