Astăzi 17 Octombrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 08:57
Abonamente

Ultima oră 21 Septembrie 2017, ora 11:40

Amestec extern în campania din Germania. Dar nu vine din Rusia ci din Statelor Unite

Marime Font

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Amestec extern în campania din Germania legat de experți de grupurile de extremă dreapta nord-americane și nu de ruși așa cum era de așteptat, scrie USA Today.

Analiștii germani au dezvăluit cu doar câteva zile înaintea alegerilor din 24 septembrie că în spatele materialelor care au apărut în ultima perioadă pe YouTube, Twitter, Facebook sau alte medii online nu se află hackerii ruși, așa cum a fost în cazul alegerilor din Statele Unite ci organizații de extremă drepata din SUA.

„Până acum nu am reușit să descoperim nicio activitate rusă specifică”, a spus Simon Hegelich, profesor de date științifice politice la Universitatea Tehnică din München, care oferă consultanță guvernului german pe tema hacking-ului și a informațiilor false din mediul online.Hegelich susține că dovedirea conexiunilor între simpatizanți este dificilă și că nu poate fi niciodată concludentă, dar o analiză a 300 de milioane de tweets din ultimele șase luni de către echipa sa arată că Germania este o țintă pentru posturile care utilizează hashtag-ul „#AltRight”.

„Multe dintre lucrurile pe care le vedem în Germania pot fi legate sau cel puțin sunt inspirate de mișcarea” alt-Right”din SUA”, a spus Hegelich, referindu-se la un grup bine definit, a cărui ideologie de extremă dreaptă include rasismul și naționalismul.

Majoritatea postărilor îi denigrează pe amândoi candidații principali – Angela Merkel și partidul său conservator creștin-democrat, și principalul său rival, Martin Schulz, de la Partidul Social Democrat.

Multe dintre aceste postări își au originea în S.U.A., consolidând impresia că utilizatorii de social media de dreapta din ambele țări încearcă să influențeze opinia publică germană. Este posibil ca o parte din mesajele care provin din Statele Unite să fie conectate la interferențe rusești, dar acest lucru este dificil de determinat, explică Hegelich.

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Uriașii cu un singur text (I)

Există autori care reușesc să se impună ca mari scriitori cu un singur volum sau chiar un singur poem. Însă lucrurile nu stau întotdeauna atât de simplu pe cât pare.

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 16 Octombrie 2017, de Ana Gabor

Mandat de la Dumnezeu sau de la Putin?

„Putin, te iubim! Noi ca tine vrem să fim!” (Zicală din Sadova)

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Ziua orașului

Se apropie ziua orașului, motiv de bucurie pentru mulți dintre noi. Concerte, ziua vinului și câte ceva gratuit ca oamenii să fie mulțumiți. De obicei muzica e fără plată pentru cetățeni, iar muzicienii primesc onorarii de la primărie.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (IV). Românii/ moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Scriam săptămâna trecută că voi reveni pentru o relatare asupra experiențelor trăite în acest an cu Expedițiile Memoriei în Siberia, acolo unde am mers pentru un studiu asupra istoriei comunităților de români/moldoveni din regiunea Irkutsk și ținutul Krasnoiarsk.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Octombrie 2017, de Răzvan Munteanu

Muzica, sportul şi schimbul de informaţii - politici de coeziune socială pe ambele maluri ale Prutului

În România, despre „frații de peste Prut” am auzit vorbindu-se încă din clasa primară, iar mesajul „Basarabia e România” răzbate acum scris pe zidurile din orașe, drumuri naționale, în apropierea monumentelor istorice sau turistice, în timp ce...

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md