Ultima oră

Analist politic: Lupu este un comunist care insistă pe sistemul sovietic

”Marian Lupu este un mincionos ca și toți ceilalți: ca Filat, ca Voronin, ca Plahotniuc și toți ceilalți”.

Întrebat cum explică el concluzia la care a ajuns Marian Lupu, punând cap la cap două cerințe ale PL-lui (prima: privind desființarea raioanelor și formarea județeleor și a doua: demiterea Procurorului General pentru a-l înlocui cu vice-procurorul care a fost înaintat în funcție de PL), Oazu Nantoi a declarat că asta este imaginația și interpretarea lui Marian Lupu, care se pare că nu l-au prea mirat pe analist.

Noi avem nevoie de o reformă administrativ-teritorială. Nu putem să fim prizonierii celor 32 de raioane la infinit. Lupu este comunist care insistă pe sistemul sovietic de administrare publică. Dar eu altceva nu înțeleg, de unde Lupu o înțelescă asta înseamnă lichidarea statalității Republicii Moldova? Sau poate trupele rusești din stânga Nistrului sunt garanția statalității?

L-am întrebat pe Oazu Nantoi cum comentează el declarațiile lui Lupu făcute anume aseară, după ce ieri Filat a făcut un apel către PL, pentru a-l vota pe Iurie Leancă în fruntea viitorului Guvern.

În primul rând aș răspunde prin întrebarea: da de ce Filat o semnat acordul de coaliție minoritară și după aceea s-a apucat de făcut apeluri? Filat trebuie să explice asta în fața propriului partid și în fața societății. În al doilea rând vreau să vă zic că Guvernul Leancă este de fapt a cincea roată de la căruță în politica noastră. Aș spune că în prim-plan este PCRM-ul, dar PCRM-ul de fapt nu mai există. Există doar buisness-ul familiei Voronin apărat de 20 de deputați, a conchis analistul, mărturisindu-ne mai în glumă mai în serios că nici nu l-a ținut sistemul nervos să privească până la final emisiunea la care a fost invitat aseară Marian Lupu.

Amintim că Marian Lupu a mai scos aseară din culisele negocierilor PLDM-PD-PL câteva detalii pentru a-i acuza din nou pe liberali. Acesta susține că a pus cap la cap mai multe cerințe de-ale PL-lui care l-au dus la concluzia că acest partid vroia de fapt lichidarea statalității RM. Declarațiile au fost făcute la emisiunea "Puterea a Patra" de la N4.

Sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *