Artă

Andrei Mudrea: Menirea artistului este să surprindă

Cu toate acestea, plasticianul ţine să-şi serbeze ziua numelui, doar că într-un cadru mai restrâns decât de obicei. Astfel, în acest an, Sfântul Andrei îl va găsi pe omagiat alături de fiica, soţia sa şi câţiva prieteni. „În perioada când eram mai tânăr, de Sfântul Andrei făceam mai multe bazaconii. Însă de atunci m-am mai cuminţit niţel şi petrec sărbătorile mai mult pe acasă. Dar, oricum, voi avea pe masă o sticlă cu vin pentru cei care vor dori să mă viziteze”, ne-a spus pictorul. Totodată, el i-a atenţionat în glumă pe peţitorii care vor vrea să-i fure poarta că aceasta este ruptă încă de anul trecut, aşa că nu le rămâne decât s-o repare.

Pictorul ne-a mărturisit că actualmente pregăteşte o serie de lucrări pentru expoziţiile organizate de Uniunea Artiştilor Plastici. Tacticos din fire, Andrei Mudrea ne-a oferit totuşi, în avans, o mostră ce ţine de proiectele sale creatoare. „Pornesc o serie nouă de lucrări interesante. Este vorba despre nişte experimente artistice pe care încerc să le scot la liman, într-o formulă inedită – o serie de picturi abstracte, unde accentul va fi pus pe culoare, tehnologie şi noi metode artistice”, menţionează pictorul, dar nu ne oferă mai multe detalii. El spune că şi-a propus, ca şi până acum, să surprindă iubitorii de artă cu ceva nou, considerând că aceasta este, de fapt, menirea unui artist.

Pictorul Andrei Mudrea s-a născut la 29 aprilie 1954, în localitatea Mitocul Vechi, Orhei. El este considerat unul dintre cei mai talentaţi pictori basarabeni, fiind şi unul dintre discipolii lui Mihai Grecu. De-a lungul timpului, el a creat numeroase lucrări de pictură, grafică şi artă-obiect. Andrei Mudrea este membru fondator al Grupului Zece, în care se regăsesc artişti precum Andrei Sârbu, Anatol Rurac, Dumitru Bolboceanu, Ilie Cojocaru, Iurie Platon, Tudor Zbârnea, Vasile Moşanu şi Victor Hristov. Andrei Mudrea e laureat al mai multor premii naţionale şi internaţionale şi a participat la numeroase expoziţii de artă organizate în ţară şi peste hotare. Multe lucrări ale artistului pot fi găsite în colecţii publice şi private din cele mai mari oraşe ale lumii. Pânzele sale au fost expuse şi în cele mai prestigioase galerii de artă din Franţa, Germania, Rusia şi Polonia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *