Moldova

Andrei Perpeliţă aduce bronzul European în Moldova

Sportivul Andrei Perpeliţă, originar din Ştefan Vodă a stabilit cea mai bună performanţă pentru lotul nostrum în concursul de stil liber. El a reuşit să parcurgă un traseu dificil spre podiumul de premiere, şi s-a clasat pe locul trei.

În meciul inaugural, Andrei a dispus de “tizul” leton Andrejs Vasiljevs, învingându-l cu un categoric 11-0. În cea de-a doua partidă, moldoveanul l-a devansat pe reprezentantul gazdelor, Haji Aliyev (10-5). Înfrângerea din lupta ulterioară cu viitorul campion, rusul Opan Sat (0-5), l-a trimis pe Perpeliţă în iureşul meciurilor de consolare. În această etapă, atletul din Ştefan Vodă l-a învins pe finlandezul Jukka Hyytiainen cu scorul 8-0, şi a intrat în posesia medaliilor de bronz. Locul doi a revenit georgianului Malhaz Zarkua, iar a doua distincţie de bronz a cucerit-o ucraineanul Vasyl Fedorişin.

Rezultate promiţătoare la campionatul din Baku au obţinut şi alţi doi conaţionali de ai noştri. Vladimir Gotişan, în categoria de 66 kg, şi Nicolae Ciobanu (96 kg), au fost aproape podium, dar pierzând luptele pentru locul trei, s-au clasat pe poziţia a cincea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *