Actualitate

Angajaţi ai Penitenciarului nr.13, acuzaţi de depăşirea atribuţiilor de serviciu

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, pe 20 iunie 2014 jurnalistul a fost reţinut şi plasat în Penitenciarul nr.13, fiind bănuit de comiterea unor infracţiuni. Deşi acesta urma a fi plasat într-o celulă separată, angajaţii penitenciarului, şi anume şeful Serviciului regim şi supraveghere, de comun cu ofiţerul de serviciu şi şeful de bloc, l-au plasat pe ziarist într-o celulă în care erau deţinute 5 persoane, condamnate pentru comiterea infracţiunilor deosebit de grave. Prin aceste acţiuni, potrivit procurorilor, numiţii au lezat drepturile şi interesele ocrotite de lege ale reclamantului, admiţând presiuni psihice întru deconspirarea surselor de informare ce ţin de activitatea profesională a acestuia.

De asemenea, pentru a-l intimida, inculpaţii i-au organizat plimbări, deplasări şi convorbiri pe teritoriul închisorii cu persoane neidentificate, interesate şi afectate de informaţiile publicate de jurnalist, cerându-i, prin ameninţări, dezminţirea lor oficială.
Conform rechizitoriului, angajaţii penitenciarului au încălcat grav legislaţia, care-i obliga să plaseze bănuitul într-o celulă separată şi să asigure o izolare strictă de diferite categorii de deţinuţi, în scopul respectării regimului de detenţie.

Dacă vor fi recunoscuţi culpabili, angajaţii penitenciarului riscă amendă sau închisoare până la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Jurnalistul vizat este Vadim Ungureanu de la redacţia portalului Deschide. Pe 20 iunie 2014, acesta a fost reţinut pentru 72 de ore pentru că ar fi şantajat persoane cu funcţie de răspundere pentru a obţine informaţii cu caracter personal despre mai multe persoane din domeniul culturii şi artei.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *