Actualitate

Angela Merkel, huiduită în Germania: „Du-te la musulmani”

Merkel, care candidează pentru al patrulea mandat consecutiv, este principala favorită în alegerile legislative din 24 septembrie.

Totuși, unii dintre susținătorii partidului ei, Uniunea Creştin Democrată, sunt furioşi că, in ultimii doi ani, a acceptat intrarea în Germania a peste 1 milion de refugiaţi.

Manifestanţii au incercat insistent să perturbe discursul de campanie al Angelei Merkel prin fluieraturi și scandari. Pe unele dintre pancartele deloc prietenoase se puteau citi mesaje precum „Du-te la musulmani”, “Merkel, dispari” şi “Salvaţi Constituţia de Merkel”.

Din cauza vociferărilor, Angela Merkel și-a întrerupt de 3 ori discursul de o jumatate de oră. Nu s-a lăsat însă descurajată și le-a spus răspicat protestatarilor că strigătele lor furioase nu vor rezolva problemele Germaniei. 

Angela Merkel: Este o realitate că în 2015 au ajuns in Germania foarte mulți refugiați. Aș vrea să le mulțumesc celor care au ajutat în acel moment: primarului, politicienilor locali, numeroșilor voluntari. Vă mulțumesc pentru că n-ați stat deoparte când era o urgență umanitară. A fost un chip frumos al Germaniei.

Ostilitatea unora dintre germani față de politica porților deschise pentru refugiați, practicată de cancelar în 2015, a alimentat ascensiunea Partidului Alternativa pentru Germania, creditat în sondaje cu până la 10% în intenţiile de vot.

Este a doua oară când Angela Merkel face campanie în fosta Germanie de Est, unde xenofobia este extrem de pronunţată. Săptămâna trecută ea a fost primita acolo cu scandari in care era numita „Trădătoare”.

protv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *