Actualitate

ANRE suspendă licenţa unei companii petroliere şi avertizează Lukoil-Moldova

În cadrul şedinţei, Consiliul de Administraţie al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat rezultatele controalelor activităţii companiilor Dominic SRL şi ÎCS „Lukoil-Moldova” SRL.

În cazul companiei Dominic SRL, inspectorii au constatat abateri grave de la Metodologia de calculare şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere, în perioada 2011-2013. Astfel, s-a constatat că adaosurile achitate intermediarilor utilizaţi în lanţul de achitări pentru gazul lichefiat importat și comercializat pe teritoriul ţării au condus la ridicarea prețurilor la aceste produse.

Totodată, Consiliul a emis o prescripție ÎCS „Lukoil-Moldova” SRL, prin care a obligat compania să înlăture, în termen de 14 zile, abaterile de la Metodologia de calculare şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere, constatate de ANRE în urma verificărilor. Conducerea companiei a fost avertizată că în cazul neexecutării prescripţiei, ANRE va iniția procedura de retragere a licenţei întreprinderii.

Sursa: eco.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *