CSI / Rusia

Armele ruseşti din Donbas încep să tragă şi în Rusia

„Voluntarii” care se întorc de pe câmpurile de lupta din Ucraina încep să reprezinte o ameninţare tot mai gravă şi în Rusia. Mulţi experţi cred că o parte a „armelor de foc” din Donbas sunt transferate în Rusia pe piaţă neagră şi reprezintă o ameninţare gravă la adresa populaţiei. De altfel, exemple de acest fel deja există.

Astfel, presă din Rostov, regiune rusească de la graniţa cu Donbas, susţine că persoane înarmate se infiltrează în Rusia, iar cazurile de utilizare a armelor de foc pe străzi sunt tot mai frecvente. S-a ajuns chiar la folosirea de lansatoare de grenade. La sfârşitul anului trecut, în zona de nord a oraşului Rostov, o persoană înarmată cu un astfel de armă a tras spre un restaurant. În acelaşi timp, în centrul oraşului, pesoane mascate a deschis focul din arme automate asupra unei maşini de poliţie. Analizele ulterioare au demonstrat că armele proveneau din zona de război din estul Ucrainei.

Însă „lăstarii” de Donbas înmuguresc şi în alte regiuni din Rusia. Astfel, la începutul lunii noiembrie 2014, un grup de luptători ai „lumii ruse” din regiunea Lugansk, sosit la Moscova în concediu, a mitraliat în cartierul Solnecinogorsk un echipaj de poliţie rutieră, ucigând doi agenţi de poliţie.

Istoricul militar Boris Sokolov reaminteşte că, după campaniile cecene, diferite regiuni ale Rusiei au fost inundate de un flux nesfârşit de arme de foc militare. Acelaşi proces se întâmplă şi acum, dar din direcţia Donbas.

Jurnalistul şi istoricul Nikolai Svanidze este convins că o parte considerabilă a „miliţiilor separatiste” vor reprezenta o „ameninţare fizică la adresa ruşilor”.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *