ActualitateEveniment

22 aprilie – Astăzi este marcată Ziua Pământului

Ziua Internațională a Mamei-Pământ se sărbătorește în 22 aprilie din 2009, de către toate statele membre ale Națiunilor Unite. În 23 aprilie 2009, prin Rezoluția 63/278, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a desemnat ziua de 22 aprilie ca “International Mother Earth Day”.

”Pământul este “mamă” pentru fiecare din noi — o planetă uluitoare care, din timpuri imemoriale, a susținut nenumărate forme de viață. Atâta timp cât trăim, avem nevoie de aer, apă, sol fertil și nenumărate alte daruri pe care această planetă ni le oferă”, a arătat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, în mesajul său de Ziua Pământului.

În 2024, Ziua Internațională a Mamei-Pământ are ca slogan “Este rândul nostru să conducem”, accentul fiind pus pe contribuția umanității în domeniul protecției mediului.

De asemenea, în 22 aprilie, este marcată Ziua Planetei Pământ, inițiată de senatorul american Gaylord Nelson ca zi de luptă împotriva poluării. Simbolul ales pentru această sărbătoare a planetei Terra este litera grecească teta de culoare verde pe fundal alb. A fost marcată pentru prima dată la 22 aprilie 1970.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *