Actualitate

Auditori europeni din domeniul securităţii aeronautice în vizită de lucru la AIC

Acest audit este efectuat pentru evaluarea sistemului de securitate a aviației civile, în scopul eficientizării sistemului implementat în RM și uniformizării măsurilor de securitate aplicate de diferite state membre ale CEAC.
Astfel, pasagerii originari de pe aeroportul KIV și bagajele lor să fie scutiți de controalele de securitate suplimentare în aeroporturile UE atunci când sunt în tranzit sau transfer.
Raportul care va cuprinde concluziile referitor la modul cum este asigurată siguranța pasagerilor, precum și recomandările propuse va fi prezentat în decurs de 45 zile.
Totodată, pe lângă acest audit, CEAC va acorda asistență în racordarea sistemului de securitate la rigorile europene. Ultimul audit CEAC a avut loc în 2005. În rezultatul acelui audit a fost modificat esențial cadrul normativ în domeniul securității aeronautice și sistemul de securitate pe aeroport.

Avia Invest, compania adiministrator al aeroportului Chișinău va depune toate eforturile necesare pentru implementarea recomandărilor experților CEAC.
Menţionăm, Conferinţa Europeană a Aviaţiei Civile întruneşte curent 44 state membre şi de la înfiinţarea sa promovează dezvoltarea continuă a siguranţei, eficienţei şi durabilităţii sistemului de transport aerian european. Altfel spus, armonizează politicile şi practicile aviaţiei civile în rândurile statelor sale membre.

 Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *