Economie

Banca Comercială Română va deschide mai multe filiale în R. Moldova

O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de Sergiu Manea, președintele BCR SA, în cadrul unei întrevederi cu viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al ME, președintelui BCR a declarat că instituția pe care o conduce examinează posibilitatea extinderii rețelei de filiale atît prin suplinirea acestora în municipiile Chișinău și Bălți, cît și prin deschiderea unor noi filiale în orașul Cahul. Printre prioritățile băncii se mai numără perfecționarea serviciilor pentru clienți prin implementarea unor platforme moderne de acordare a serviciilor, lărgirea portofoliului de clienți etc.

De asemenea, Sergiu Manea a reiterat interesul BCR de a veni cu investiții prin participarea la proiecte investiționale în diferite domenii ale economiei naționale, inclusiv din sectoarele agrar, energetic, infrastructurii ș.a.

La rîndul său, Octavian Calmîc a salutat decizia BCR privind prezența mai activă pe piața Republicii Moldova, inclusiv prin participarea la diferite proiecte investiționale. În context, ministrul Economiei a menționat că atragerea investițiilor străine directe în Republica Moldova și crearea unui climat investițional pentru mediul de afaceri sînt unele din obiectivele strategice ale Executivului de la Chișinău.

”În acest scop, de la momentul învestirii sale, Guvernul Republicii Moldova a reușit să implementeze un set de acte normative în direcția respectivă, inclusiv în sectorul financiar-bancar. Sporirea independenței Băncii Naționale, consolidarea poziției acestei instituții ca regulator, crearea depozitarului unic sînt doar unele din acțiunile autorităților R. Moldova îndreptate spre consolidarea sectorului financiar-bancar”, a accentuat vicepremierul Octavian Calmîc.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *