Lumea

Barack Obama ar putea introduce cenzura pe internet

Potrivit unui proiect de lege elaborat de politicianul american, preşedintele SUA, Barack Obama va deţine un control absolut asupra Internetului. Decizia în cauză ar oferi guvernului federal dreptul să restricţioneze accesul la Internet dacă vor exista ameninţări la securitatea internă.

Joseph Lieberman doreşte de mai mulţi ani să impună un control strict asupra mediului online, invocând motive de protejare a intereselor de stat sub, dar noul proiect de lege ar putea suspenda libertatea de exprimare în reţea, dacă este o urgenţă de securitate naţională, se anunţă pe blogul PrisonPlanet.

TechAmerica, o companie care activează în domeniul tehnologiei, a opinat că legea are potenţial de a oferi putere absolută, iar Centrul pentru Democraţie şi Tehnologie a remarcat că puterile de urgenţă includ "autoritatea de a închide sau restricţiona traficul Internet pe sistemele private".

În pofida deranjamentelor pe care le-ar putea provoca această lege, companiile cu renume de pe Internet nu par să fie deranjate de noua lege, cu atât mai mult ca le asigură imunitate în faţa proceselor civile şi le scuteşte de orice plată în cazul în care accesul la reţeaua globală va fi oprit temporar.

Este de remarcat că legi similare celei propuse de senatorul American, funcţionează deja în mai multe ţări, inclusiv Australia, Noua Zelandă şi Marea Britanie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *