Economie

Băsescu vrea să includă Moldova în UE până în 2018

“Urmărim posibila extindere. Poate că acum nu este momentul potrivit pentru a lua acest subiect în discuţie, dar este clar că ambele ţări susţin integrarea Balcanilor de Vest, integrarea Republicii Moldova şi a Turciei. Acestea sunt două puncte de vedere comune între Bucureşti şi Londra. Ne putem imagina o Uniune Europeană extinsă în Balcanii de Vest, prin Moldova şi Turcia. În momentul de faţă însă nu ne putem imagina o Uniune Europeană extinsă. Vor fi în jur de 35 de state membre până în 2018 sau 2020, când procesul va fi finalizat", a declarat preşedintele României, Traian Băsescu.

Şeful statului român a mai adăugat că extinderea Uniunii este dependentă de ţările UE afectate de criza economică. "Asta va depinde foarte mult de modul în care Europa va depăşi criza, iar pentru a putea lua în calcul o eventuală extindere, vor trebui să fie soluţionate problemele din interiorul Uniunii, probleme ce privesc Grecia, Irlanda sau Portugalia", a spus Băsescu.

Potrivit unor surse oficiale citate de The Telegraph, problema extinderii Uniunii a fost luată în discuţie, dar nu s-au specificat detalii în acest sens. Aceleaşi surse au arătat că, în cazul unei posibile extinderi, Marea Britanie va insista ca cei care vor dori să muncească aici să aplice pentru permise de muncă.

Publicaţia menţionează că şi în prezent există reguli care restricţionează numărul de români şi bulgari care muncesc în Marea Britanie, şi că preşedintele Băsescu ar vrea ca restricţiile pentru România să fie ridicate, subiect care a fost discutat şi cu premierul Cameron.

Normal
0

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

O astfel de ştire ar putea da naştere iarăşi la temerile privind un nou val de imigranţi care ar putea să se abată asupra Angliei, aşa cum s-a întâmplat în 2004, cu muncitorii polonezi, scrie The Telegraph.

Sursă : telgraph.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *